Măsuri de fluidizare a traficului rutier în Mangalia

0
634

Măsuri de fluidizare a traficului rutier în Mangalia

Primăria Mangalia are în derulare, în colaborare cu Poliţia Rutieră, o serie de proiecte privind amenajarea unor sensuri giratorii în mai multe intersecţii din oraş.

Ca urmare a creşterii numărului de autoturisme, traficul din Mangalia a devenit sufocant vara şi aglomerat în perioada de extrasezon. Drept urmare, circulaţia se defăşoară anevoios, în timp ce nervii participanţilor la trafic sunt întinşi la maximum.

Pentru a descongestiona traficul rutier, Primăria Mangalia a demarat o serie de lucrări, derulate de angajaţii Serviciului Public Administrarea Domeniului Public şi Privat (ADPP).

În această idee, pe şoseaua de centură a localităţii şi la intersecţia străzii Matei Basarab cu strada Portului s-a început  montarea de alveole de delimitare a sensurilor de mers.

Directorul ADPP, Cătălin Cornaci, a adăugat că, în plus, vor fi efectuate lucrări de fluidizare a traficului în cartierul Colonişti, unde vor fi montate semne de circulaţie pe strada Horia, Cloşca şi Crişan, dar şi pe General Vârtejanu. Tot în aceste zone vor fi amenajate sensuri giratorii care vor avea rolul de a fluidiza circulaţia, având în vedere atât traficul intens, cât şi viteza mare cu care se rulează.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Ar fi indicat ca limita de viteză în cartier să fie stabilită la 30 km/h, în condiţiile în care există mai multe unităţi de învăţământ”, a mai spus Cătălin Cornaci. O altă intersecţie marcată corespunzător va fi şi cea a străzii Oituz cu strada Portului, în timp ce la intersecţia bulevardului 1 Decembrie cu strada Portului se vor realiza atât un sens giratoriu, cât şi alveole.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, Vineri, 8 nov.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro