Cele 40 de locuri de joacă din Mangalia vor primi „haine noi”

0
623

Copii, vi se pregăteşte ceva!

Deşi se doreşte un oraş european, Mangalia se confruntă cu multe lipsuri, printre acestea aflându-se parcurile de distracţie ori un Orăşel al Copiilor funcţional în preajma sărbătorilor de iarnă, ce ar putea fi o atracţie cu adevărat specială, chiar dacă în alte zone ale ţării un asemenea loc reprezintă un lucru banal, tradiţional.

Locurile de joacă din cartierele urbei compensează, cumva, lipsa posibilităţilor de distracţie, copiii neavând unde să îşi petreacă timpul liber. Inaugurate în urmă cu câţiva ani, spaţiile destinate celor mici se află, în prezent, într-o stare avansată de degradare, punând, astfel, în pericol integritatea corporală a acestora. Nu puţine au fost cazurile în care copiii au căzut şi s-au ales cu răni serioase şi chiar fracturi ale membrelor.

Leagănele au corzile destrămate, toboganele metalice au ruginit ori nu sunt perfect finisate, iar balansoarele sunt rupte ori scorojite. Chiar şi în aceste condiţii, locurile de joacă sunt asaltate de către copii, deoarece nu se pot distra în faţa blocurilor, din cauza autoturismelor ce rulează cu viteză foarte mare. Pentru părinţii cu posibilităţi, soluţia rămâne ca în week-end să-şi ducă micuţii să vizioneze un film sau să se joace într-un mall din Constanţa. Cei mai mulţi însă optează pentru faleză, parcul de la Balnear ori locurile de joacă dintre blocuri.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În urma verificărilor făcute pe teren, dar şi a sesizărilor, conducerea ADPP Mangalia a luat iniţiativa ca în perioada imediat următoare să includă locurile de joacă într-un amplu program de reabilitare şi modernizare.

„La nivelul municipiului, există 40 de locuri de joacă. În prezent, lucrăm la studiul de fezabilitate, fiecare loc de joacă urmând să arate diferit. În privinţa finanţării, luăm în calcul fie posibilitatea accesării unui proiect în cadrul căruia instituţia noastră să suporte 30% din valoarea investiţiei, fie un parteneriat public-privat. Ca o noutate, toate locurile de joacă vor avea pardoseală din cauciuc pentru a fi prevenite accidentările.

Un proiect amplu va fi derulat în parcul de la Balnear, unde vom da o altă destinaţie terenului de mini-golf, care nu a funcţionat niciodată. Mai mult decât atât, acel teren pentru mini-golf nici măcar nu se regăseşte în actele oficiale, nu există decât fizic. De asemenea, ne-am propus ca în locul staţiei de betoane aparţinând COMCM, care a fost evacuată recent, să amenajăm un parc dotat corespunzător.

În plus, în imediata apropiere a parcului nou creat, va exista o zonă destinată desfăşurării de activităţi comerciale, ADPP urmând să încaseze bani pentru spaţiile pe care le va închiria. Vom stabili clauze clare, astfel ca în zonă să nu desfăşoare alte activităţi decât cele stabilite de noi”, a declarat directorul general al ADPP Mangalia, Cătălin Cornaci.

editiadesud.ro, luni, 4 nov.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply