Mangalia va avea 40 de ghene „îngropate“, ce le vor înlocui pe cele actuale

0
623

Societatea de salubrizare din Mangalia va realiza, în urma deciziei consilierilor locali, mai multe platforme subterane de precolectare a deşeurilor menajere. Decizia „îngropării“ ghenelor de gunoi, spun consilierii, a fost luată în urma solicitărilor venite din partea populaţiei oraşului, dar şi a preşedinţilor asociaţiilor de proprietari.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat de aleşii locali, în Mangalia, la ora actuală, pentru colectarea deşeurilor populaţiei, există 38 de platforme betonate şi împrejmuite, dotate cu containere de 1.100 de litri şi alte 30 de zone de colectare pentru deşeurile neamenajate, dotate cu containere asemănătoare.

Acestea urmează să fie înlocuite cu 40 de platforme subterane (aşa zisele ghene „îngropate“), ce urmează să fie amenajate în Mangalia şi staţiuni şi, astfel, să se asigure protecţia mediului, prin împiedicarea răspândirii gunoaielor şi mirosului.

Platformele vor fi realizate prin montarea, la peste un metru şi jumătate adâncime, a unei structuri de beton, în locul respectiv urmând să fie amplasate câte patru containere de gunoi.

Platformele de gunoi „îngropate“ urmează să fie amplasate pe străzile M. I. Dobrogeanu (vizavi de blocul GOLD), în zona Saturn (CP1, CP5 şi bloc DMHI), pe strada Portului (peste drum de garaj RAJA), 1 Decembrie 1918 (între blocurile C20 şi 18), pe strada Negru Vodă (bloc T2), la intersecţiile străzilor Libertăţii şi T.S. Săveanu (ghenele vechi din beton de lângă blocul 60), în parcarea de pe str. Vasile Pârvan, pe străzile T. S. Săveanu, Ştefan cel Mare (în spatele Levent Market), Oituz (parcarea de vizavi de Colegiul Economic) şi la blocurile ANL, Muncitorului, dar şi în Neptun (Bazar Prichindel şi lângă Poliţie) şi Olimp (lângă CT1).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Valoarea investiţiei este de 389.860 euro, fără TVA, aceasta urmând să fie finalizată anul viitor, în luna septembrie.

editiadesud.ro, 31 oct.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply