Ministerul Culturii, executat silit în dosarul Roşia Montană. Institutul Naţional al Patrimoniului a publicat acordul semnat cu RMGC

0
663

Agenţia de Monitorizare a Presei  execută silit Ministerul Culturii, după ce instanţa Tribunalului Bucureşti a obligat ministerul să pună la dispoziţia celor de la Active Watch acordul încheiat cu Roşia Montană Gold Corporation. În aceste condiţii, Institutul Naţional al Patrimoniului a dat publicităţii acordul încheiat de fosta conducere cu reprezentanţii RMGC.

Reprezentanţii Active Watch, însoţiţi de executor, s-au prezentat luni la Institutul Naţional al Patrimoniului pentru a obţine documentele.

“ În cazul în care nu se va conforma, există anumite sancţiuni prevăzute de lege. Printre acestea, amendă, daune, chiar şi atragerea răspunderii penale pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti”, a declarat executorul Marian Panait, citat de postul Realitatea TV.

Mircea Toma, preşedintele Active Watch, a declarat că“în mare parte, este vorba despre faptul că RMGC se angajează să dea bani unei instituţii publice, respectiv Ministerului Culturii, reprezentat de Institutul Naţional al Patrimoniului, ca să-şi obţină toate autorizările necesare pentru proiectul de la Roşia Montană”.

Pe de altă parte, un comunicat apărut pe site-ul Institutului Naţional al Patrimoniului anunţă publicarea documentului “ilegal şi ilegitim care arată maniera abuzivă a fostei guvernări PDL de a trata subiectul Roşia Montană”. Comunicatul semnat de Directorul General al Institutului, Alexandru Muraru, precizează că vor fi demarate “procedurile legale împotriva celor care au implicat INP într-o situaţie ilegală”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ce conţine documentul

Citiţi continuarea în adevarul.ro, Luni, 21 oct.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply