Turism estival la… Tribunal

0
736

Turism estival la… Tribunal

Compania care administrează hotelul Cocor Neptun, parte în zece procese.

După problemele legate de numărul mic de turişti care au vizitat sudul litoralului, investitorii din turism au acum de furcă şi cu foştii parteneri de afaceri şi statul român.

Compania Cocor Turism S.A., care administrează hotelul cu acelaşi nume din staţiunea Neptun a raportat pieţei de capital zece procese în care compania deţine atât calitatea de pârât, cât şi reclamant şi creditor.

Potrivit documentului, printre cauze se numără şi un proces cu Agenţia Naţională de Adminitrare Fiscală, unde Cocor a contestat executarea silită. Societatea Cocor deţine unul dintre cele mai moderne centre SPA de pe litoralul românesc, lucru care însă nu a contat prea mult atunci când contabilii au tras linie. În ultimii ani, societatea a avut probleme financiare care au culminat cu sechestrarea bunurilor de către Fisc.

Din acest punct de vedere, renovarea Hotelului Cocor pe bani grei se pare că nu a fost o decizie aşa de inspirată. Inaugurat cu fast în vara lui 2009, Complexul Cocor a costat câteva milioane de euro, fonduri pe care compania nu a reuşit să le amortizeze în anii care au urmat. În aceste condiţii, conducerea companiei a decis la sfârşitul anului trecut, mutarea sediului social din staţiunea Neptun în Capitală şi a încercat să-şi lichideze afacerile de pe litoral, prin scoaterea la vânzarea a Hotelului Cocor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Unitatea de cazare de patru stele a fost scoasă la mezat pentru un preţ de 18 milioane de euro, tarif care nu a atras prea mulţi ofertanţi. În aceste condiţii, în prima parte a acestui an, politica managerială s-a întors cu 180 de grade. Cocor a dorit să se întoarcă pe litoral în acelaşi loc de unde a aplecat.

Hotelul Cocor a fost cumpărat, în 2002, de S.C. Cocor S.A. Bucureşti, în urma divizării şi privatizării S.C. Neptun-Olimp S.A. El a fost renovat în două etape: în prima fază au fost renovate cele 226 de camere duble existente, iar în 2005 a fost construit un corp de legătură ce conţine opt apartamente şi opt camere comunicante. Complexul are în componenţă şi un club, precum şi un centru de conferinţe, cu o capacitate de 350 de locuri.

Darius MARTINESCU, observatorconstanta.ro, 16 oct.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply