Hoteluri şi restaurante sancţionate de ANT

0
673

Li s-au „confiscat“ certificatele de clasificare.

Semiramis hoteluri litoral 350x242 Hoteluri şi restaurante sancţionate de ANT

Zeci de unităţi de cazare, restaurante şi agenţii de turism au  rămas fără certificate de clasificare sau licenţe de funcţionare, de la  începutul acestei veri şi până în prezent.

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), în judeţul Constanţa, au  fost prinse pe picior greşit hotelul „Semiramis“ din staţiunea Saturn. Agentul  economic, SC Turism, Hoteluri, Restaurante SA a pierdut certificatul de  clasificare pentru acest hotel întrucât nu corespundea categoriei de  clasificare.

Şi hotelurile „Super Roz“ şi „Rodia“ din staţiunea Neptun, care  aparţin Fundaţiei Universitatea „Bioterra“, au rămas fără certificat de  clasificare. Motivul? Nu au fost respectate criteriile de clasificare aşa cum  erau menţionate în certificat.

Totodată, o persoană fizică şi o întreprindere  individuală, ambele din Agigea, care închiriau camere turiştilor, au rămas fără  certificat de clasificare întrucât activitatea se desfăşura în altă locaţie faţă  de cea înscrisă pe certificat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Inspectorii (ANT) au mai retras certificatele de  clasificare şi restaurantului „Semiramis“ din staţiunea Saturn, aflat în  proprietatea SC THR Marea Neagră SA, pentru nerespectarea prevederilor legale  stipulate în document. Aceeaşi soartă a avut-o şi terasa „Sara“ din staţiunea  Neptun.

Precizăm că în perioada în care certificatul de clasificare este retras,  operatorul economic nu are dreptul să desfăşoare activităţi turistice din care  să încaseze venituri. În caz contrar, acesta poate fi sancţionat cu o amendă de  până la 50.000 lei. În septembrie inspectorii ANT au efectuat peste 70 de  controale la unităţile de cazare, de alimentaţie publică şi agenţii de turism şi  au aplicat amenzi în valoare de 485.000 lei.

Deficienţele constatate de  inspectorii ANT au fost în funcţionarea agenţiilor de turism fără a deţine  poliţă de asigurare, funcţionarea cu licenţa de turism expirată sau chiar fără  licenţă, încetarea activităţii agenţiei la sediul declarat, nerespectarea de  către agenţie a contractului-cadru încheiat cu turiştii, nerespectarea  criteriilor stabilite în licenţa de turism.

Autoritatea Naţională pentru Turism  a anunţat că va continua să verifice toate structurile de cazare şi alimentaţie,  atât pe cele care s-au autoclasificat până în martie 2013 pe baza declaraţiei pe  proprie răspundere, precum şi pe cele care au solicitat clasificarea.

Ioana PAIDOS, lideruldeopinie.ro, 16 oct.2013.

Citeste mai mult: http://lideruldeopinie.ro/110282/hoteluri-si-restaurante-sanctionate-de-ant#ixzz2hraFI1f8 Follow us: @LiderulDeOpinie on Twitter | LideruldeOpinie on Facebook


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply