Explorarea gazelor de şist de către Chevron, blocată de protestele sătenilor din Vaslui. Jandarmii au intervenit

0
617

Aproximativ 500 de persoane din Siliştea, judeţul Vaslui, protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în perimetrul unde compania Chevron va amplasa prima sondă de explorare a gazelor de şist, iar în timpul manifestaţiei doi localnici au leşinat, având nevoie de îngrijiri medicale.

Câţiva localnici au forţat cordonul format de jandarmi mobilizaţi la faţa locului şi au reuşit să ajungă în perimetrul în care nu aveau acces, oamenii acuzând că au fost bruscaţi apoi de forţele de ordine.

Proteste la Vaslui faţă de explorarea gazelor de şist (Imagine: Theodor Istrate/ Mediafax Foto)

Oamenii au format un scut uman, ţinându-se de mâini, în încercarea de a împiedica societatea care va amenaja pentru compania Chevron platforma pe care urmează să fie amplasată sonda de explorare a gazelor de şist să intre cu utilajele în zonă.

Cei peste 200 de jandarmi trimişi în zonă, inclusiv de la Gruparea Mobilă din Bacău, pentru a elibera zona astfel încât societatea să îşi poată duce utilajele şi să poată lucra, i-au înconjurat pe manifestanţi, împiedicându-i să ajungă în perimetrul unde ar urma să fie amplasată platforma Chevron.

La un moment câţiva localnici au reuşit să rupă cordonul jandarmilor şi să ajungă în zona unde nu aveau acces, forţele de ordine intervenind.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cititi mai mult pe mediafax.ro, Miercuri, 16 oct.2013.

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply