Proiecte ale Primăriei Mangalia – „Big Brother“ în staţiunile din sudul litoralului

0
994

„Big Brother“ în staţiunile din sudul litoralului

Primarul Mangaliei, Cristian Radu: „Din banii percepuţi din taxa de linişte dorim să achiziţionăm un sistem de monitorizare video atât pentru staţiuni, cât şi pentru oraşul Mangalia”.

REGULAMENT

O vorbă din popor spune că omul gospodar îşi face iarna car, iar vara sanie. Pe acest principiu s-au bazat şi autorităţile publice locale de la Mangalia, care s-au întâlnit, în această săptămână, pentru a discuta despre proiectele sezonului estival 2014.

Întâlnirea a avut loc luni, la sediul primăriei, şedinţa fiind convocată de primarul Mangaliei, Cristian Radu. În cadrul întrevederii, la care au participat şi operatorii din turism, a fost prezentat un proiect de regulament privind activitatea agenţilor economici de pe teritoriul administrativ al municipiului.

Potrivit primarului, prin acest regulament sunt stabilite modul de organizare, avizare şi desfăşurare a activităţilor de comerţ pe domeniul public şi/sau privat al Mangaliei, precum şi pe proprietatea privată a persoanelor fizice şi juridice.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Acest regulament se adresează, în primul rând, investitorilor serioşi. De aceea, trebuie să găsim împreună modalităţile prin care să creştem gradul de atractivitate turistică în zona de sud. Documentul va fi definitivat în cel mult o lună. Până atunci, aşteptăm propuneri de modificare din partea celor interesaţi”, a precizat edilul Cristian Radu.

În cadrul dezbaterii, acesta a informat că Primăria intenţionează să achiziţioneze, din banii percepuţi din taxa de linişte, un sistem de monitorizare video atât pentru staţiuni, cât şi pentru Mangalia.

„Prin monitorizarea video a staţiunilor, turiştii se vor simţi mult mai în siguranţă”, a spus Radu. El a adăugat că o altă temă abordată a vizat introducerea în circuitul turistic a obiectivelor culturale şi siturilor arheologice din sudul litoralului. Totodată, primarul i-a informat pe agenţii economici din turism despre amenajarea unor centre de informare turistică în oraş şi staţiuni.

HERGHELIE

Cu aceeaşi ocazie, s-a discutat despre introducerea Hergheliei Mangalia în circuitul turistic. Prezenţi la întâlnire, reprezentanţii hergheliei au afirmat că întrecerile hipice vor debuta încă de la sfârşitul lunii aprilie 2014. O altă serie de evenimente propuse pentru vara anului viitor vizează organizarea de concerte şi spectacole în Portul Turistic.

Cristian Radu a adăugat că o altă dezbatere privind turismul din sudul litoralului va avea loc în scurt timp, pentru a definitiva atât regulamentul privind activitatea agenţilor economici, cât şi planul final de organizare a sezonului estival 2014.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, Joi, 3 oct.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply