Primăria Mangalia modernizează staţiunile. Zone de belvedere, alei de promenadă, spaţii verzi

0
558

Primăria Municipiului Mangalia a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „Lucrări de amenajare şi modernizare, zone de interes turistic – sudul litoralului (Mangalia-Neptun)”.

Proiectul presupune reabilitarea şi amenajarea aleilor de promenadă prin finisarea zonei destinate circulaţiei pietonale adiacente plajei şi crearea unui spaţiu recreativ cu o zonă de belvedere şi zonă verde.

Investiţia se adresează unei facilităţi deja existente, respectiv amenajarea şi modernizarea unor alei din staţiunea Mangalia-Saturn.   „Având în vedere faptul că aleea existentă este destinată circulaţiei pietonale, fiind ocazional carosabilă pentru echipajele ISU şi SMUD, aceasta necesită elaborarea unei expertize tehnice.

În vederea dezvoltării şi modernizării infrastructurii în staţiunea Mangalia-Saturn, se are în vedere atât dezvoltarea şi promovarea unor noi produse turistice, cât şi amenajarea peisagistică. Se urmăreşte astfel creşterea valorii estetice a zonei, dar şi o zonificare funcţională care să ofere confort şi siguranţă.

Se propun două opţiuni pentru pentru proiectul de investiţii „Lucrări de amenajare şi modernizare, zone de interes turistic – sudul litoralului (Mangalia – Saturn)”. Prima constă în construirea unui punct de belvedere şi realizarea unei supra betonări a aleii pietonale pentru acoperirea fisurilor existente. Cea de a doua opţiune este de a construi punctul de belvedere, iar pentru aleea pietonală, pe lângă repararea fisurilor existente se propune şi finisarea acesteia cu granit.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De altfel, specialiştii recomandă alegerea celei de-a doua opţiuni. Din punct de vedere tehnic se demonstrează alegerea granitului prin rezistenţă mare în timp şi prin rolul protector al stratului suport slab armat de beton. La acestea se adaugă aspectul plăcut al granitului, în comparaţie cu cel al betonului.

Pavimente de granit şi mobilier urban

Cititi mai mult in ziuaconstanta.ro, 25 sept.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply