Johannis: Nu sunt de acord cu eutanasierea masivă a câinilor comunitari, e o barbarie inutilă

0
592

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Johannis, a declarat, joi, că este împotriva  eutanasierii masive a câinilor comunitari, această soluţie fiind luată în calcul  doar pentru câinii bolnavi şi nu ca metodă generală, în acest caz fiind  considerată “barbară”.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, totodată primar al Sibiului, Klaus  Johannis, eutanasierea masivă a câinilor comunitari este o soluţie “barbară” şi  nu trebuie luată în calcul decât pentru câinii bolnavi.

“Nu sunt nicidecum de acord cu eutanasierea masivă a câinilor comunitari.  Eutanasierea este o soluţie pentru câinii bolnavi, cu malformaţii, probabil.  Cred că ar trebui studiată puţin o modificare de lege, în cazul câinilor  agresivi, fiindcă există astfel de exemplare. Se pot identifica şi se pot  eutanasia. Dar ca metodă generală, mi se pare de-a dreptul barbară. Dacă vorbim  de legistaţie (…) nu ar fi benefică o lege detaliată, fiindcă fiecare localitate  are specificul ei”, a spus Johannis, joi, într-o conferinţă de presă.

Prim-vicepreşedintele PNL consideră că problema câinilor comunitari este una  care ţine de “curtea primăriilor, nu a Parlamentului, Guvernului, Preşedinţiei  sau ONG-urilor”.

“Nu este o problemă de Guvern, una centrală. Este o problemă de guvernare  locală. Problema este în curtea primăriilor, nu a Parlamentului, a Guvernului, a  Preşedinţiei, şi nici a ONG-urilor. ONG-urile au un rol important de sprijin şi  noi avem parteneriate de acest fel care ne ajută, dar ele nu rezolvă problema şi  nici nu ar fi cinstit să aşteptăm de la ONG-uri să rezolve o problemă de  gospodărire locală.

Nu cred că toate problemele care sunt de interes public  major trebuie rezolvate integral prin inventarea unei noi legi sau unei  ordonanţe. Legislaţia poate fi îmbunătăţită, dar problema trebuie rezolvată  acolo unde apare, în comunitatea locală”, a declarat Johannis.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET, joi, 05.09.2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply