Campanie de adopţie a comunitarilor. Primarul Radu: „Voi fi primul care voi lua acasă un câine al străzii”

0
612

Prezenţa, pe străzi, a câinilor fără stăpân este, de 20 de ani, o problemă naţională ce nu şi-a găsit rezolvare, ci, dimpotrivă, a generat numeroase scandaluri şi a mutilat pe viaţă sau ucis câteva sute de persoane.

De-a lungul anilor, reprezentanţii autorităţilor locale au dus o dispută continuă cu cetăţenii agresaţi, dar mai ales cu organizaţiile care apără câinii comunitari. Din păcate, discuţiile în contradictoriu nu au dus la un rezultat concret, rămânând doar dramatica statistică a cetăţenilor atacaţi, muşcaţi sau chiar ucişi de câinii agresivi, înmulţiţi peste măsură.

În aceste zile, subiectul fierbinte, aprig întors pe toate feţele, la nivel naţional, îl are în centrul atenţiei pe micuţul Ionuţ, omorât înfiorător, la vârsta de 4 ani, de o haită ce-şi făcea veacul în Parcul Tei din Capitală. Tragedia a renăscut autorităţilor, cetăţenilor şi ONG-urilor ideea că maidanezii reprezintă un real pericol pentru trecători, că legile sunt fie prea blânde fie nemiloase, asta în funcţie de punctul de vedere al celor implicaţi în revoltă naţională ce nu se mai sfârşeşte.

În cazul Bucureştiului, primarul general, Sorin Oprescu a decis să consulte cetăţenii în cadrul unui referendum, cu scopul de a lua o decizie în privinţa miilor de comunitari aflaţi pe străzi.

La Mangalia, edilul Cristian Radu a dispus organizarea unei campanii de adopţie a câinilor comunitari care cutreieră cartierele municipiului, dar şi staţiunile sudice.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Am încercat diverse măsuri, au fost ridicaţi de pe străzi câteva sute de comunitari, însă problema a rămas. Există încă mulţi câini deosebit de agresivi care au sfâşiat copii, elevi în curţile şcolilor şi chiar adulţi, în mai multe zone din oraş. Pe lângă aceste cazuri grave, ne confruntăm cu atitudinea necruţătoare a iubitoarelor de câini ai străzii care împrăştie acuzaţii fără acoperire, jignesc autorităţile şi chiar îi împiedică pe hingheri să-şi facă treaba.

În acelaşi timp, avem discuţii interminabile cu cetăţenii care hrănesc în cartierele de blocuri haite de câini şi pentru care ar fi în stare să sară şi la bătaie numai ca animalele să nu fie ridicate.

Pentru perioada imediat următoare, am gândit o campanie de adopţie a câinilor comunitari, iar eu voi fi primul care voi lua acasă un patruped al străzii.

În acest fel, cetăţenii care spun că nu sunt de acord cu acţiunile de strângere şi eutanasiere a maidanezilor, îi pot lua acasă şi îi pot îngriji. Prin aceasta decizie, numărul câinilor aflaţi pe străzi se va reduce considerabil, iar discuţiile se vor încheia, sper, o dată pentru totdeauna”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

editiadesud.ro, Vineri, 06.09.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply