Începând de miercuri, 3 iulie, prof. dr. Vasile Sârbu va avea cabinet la Spitalul Mangalia

0
730

Datorită aparaturii existente, vor fi făcute intervenţii chirurgicale complicate.

 

În cadrul unei conferinţe de presă, directorul Spitalului Municipal Mangalia, dr. Liviu Mocanu a anunţat că, în perioada imediat următoare, instituţia pe care o conduce va avea mai mulţi medici specialişti. „ Pe piaţa serviciilor medicale este o competiţie foarte dură. Există o luptă pentru racolarea specialiştilor. Ca un spital să reziste şi să se dezvolte, este nevoie atât de specialişti, cât şi de aparatură de ultimă generaţie. În ultimul an, am reuşit să aducem medici de care avea mare nevoie, printre care dermatolog, oftalmolog, anestezist terapie intensivă, medicină de urgenţă. De asemenea, medicii noştri au urmat cursuri în specializări precum ecografie şi radiologie.

Vom aduce, în perioada următoare, trei ortopezi foarte buni de la Eforie, doi ginecologi, un anestezist, care vor ocupa posturile prin concursuri pe care le vom organiza în cel mult două luni. Una dintre cele mai mari realizări o reprezintă însă aducerea reputatului prof. dr. Vasile Sârbu, care din data de 3 iulie, va consulta pacienţi din Mangalia şi împrejurimi, de două ori pe săptămână, miercuri şi vineri. I-am amenajat un cabinet bine dotat, domnia sa urmând să facă şi intervenţii chirurgicale grele, deoarece avem aparatura medicală necesară”, a spus directorul Spitalului Municipal Mangalia, dr. Liviu Mocanu.

La rândul său, prof. dr. Vasile Sârbu s-a declarat încântat de ideea de a îngriji pacienţi din Mangalia. „De-a lungul anilor, am operat foarte multe persoane din Mangalia. Mă bucur că am ocazia să lucrez şi în spitalul de la Mangalia, care deţine aparatură performantă, dar, din lipsă de specialişti, stă închisă în cutii, de mai bine de trei ani. Voi face intervenţii laparoscopice şi, de ce nu, operaţii de transplant. În 1999, am făcut, la Spitalul Judeţean Constanţa, primul transplant de organe, studenţii spunându-mi că am două mâini de aur. Vreau să ridic nivelul medicinei din Mangalia. Îmi voi aduce şi doctoranzii, 15 la număr”, a precizat celebrul chirurg.

Editiadesud.ro, 02.07.2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply