Pregătiri pentru sezon: Curăţenie de primăvară la Mangalia

0
809

Primarul Mangaliei, Claudiu Tusac: „Prioritar în campania de curăţenie este oraşul, deoarece ne pregătim pentru evenimentul pascal „Lumină de la malul mării”. Nu neglijăm nici staţiunile, care sunt în plin proces de înnoire, de refacere”.

IGIENIZARE

Ca-n fiecare an, administraţia locală din Mangalia derulează, în lunile martie şi aprilie, o amplă campanie de igienizare a oraşului. Potrivit primarului Claudiu Tusac, campania de curăţenie a fost împărţită în două etape. În prima fază, care s-a derulat în perioada 1 – 28 martie, s-au efectuat lucrări de salubrizare a căilor publice constând în: măturat mecanizat şi manual al căilor publice, întreţinere trotuare şi parte carosabilă, activităţi de igienizare şi desfiinţare a depozitelor de gunoi neorganizat, care degradează mediul, răzuit rigole. Cea de-a doua parte a campaniei de curăţenie, care se va încheia pe cinci mai, va fi derulată şi în cele şase staţiuni din sudul litoralului. Concomitent, spune primarul, în această perioadă sunt văruiţi copacii şi stâlpii de iluminat, sunt vopsite bordurile. „Prioritar este oraşul, deoarece ne pregătim pentru evenimentul pascal „Lumină de la malul mării”. Nu neglijăm nici staţiunile, care sunt în plin proces de înnoire, de refacere. Se lucrează cu deosebită atenţie la refacerea spaţiilor verzi în zonele unde trotuarele au fost reabilitate, se completează cu pământ spaţiile de lângă copaci şi se plantează flori de sezon”, a spus Tusac.

SPAŢII VERZI REFĂCUTE

Primarul a mai spus că, simultan cu lucrările de curăţenie, se derulează lucrări de reabilitare a spaţiilor verzi. În acest sens este degajat terenul de frunze şi crengi, sunt plantate flori sezoniere (20.000 numai în Portul Turistic, în rigolele din faţa Primăriei, în scuarurile Oglinda şi Sens Giratoriu), se face toaletarea pomilor de pe domeniul public, se plantează gazon în scuaruri şi se irigă spaţiile verzi.

„Sunt lucrări fireşti pentru această perioadă şi, după sărbătoarea pascală, toată atenţia, toţi oamenii, toate utilajele se vor muta în staţiuni, astfel încât, lucrând în ritm susţinut, să ne pregătim pentru deschiderea sezonului estival şi pentru primirea turiştilor care vor alege sudul litoralului pentru petrecerea zilei de 1 Mai”, a afirmat primarul Claudiu Tusac.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Marti, 03 Aprilie 2012, Tatian IORGA, Telegraf.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply