Primarul din Limanu: Am cerut Academiei Române studii privind gazele de şist

0
620
Palaz s-a interesat la Urdea de ce au protestat oamenii la Vama Veche şi 2 Mai.
Primarul din Limanu: Am cerut Academiei Române studii privind gazele de şist

Protestul de la Vama Veche şi 2 Mai, împotriva exploatării gazelor de şist a determinat administraţia locală să ceară lămuriri pe tema proiectului anunţat de compania Chevron.

Lumea se pregăteşte de turism, sunt mulţi bucureşteni care au locuinţe sau pensiuni în Vama Veche, şi care sunt sensibili la poluare. Cetăţenii trebuie să fie informaţi ce înseamnă gazele de şist. Am cerut Academiei Române să ne pună la dispoziţie studii, a declarat primarul comunei Limanu (de care aparţin Vama Veche şi 2 Mai), Nicolae Iustin Urdea.

El a mai explicat faptul că trebuia cerută anularea concesionării către Chevron a drepturilor asupra gazelor de şist până la lămurirea problemei – este exploatarea un pericol sau nu -, pentru liniştirea populaţiei. Trebuia să luăm o decizie, să calmăm lumea. Vama Veche este singurul colţişor de pe litoral care a rămas nepoluat, a mai adăugat Urdea. La rândul său, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, s-a interesat cu privire la situaţia din Limanu, discutând în acest sens cu primarul Nicolae Urdea, care l-a informat că oamenii au fost scoşi în stradă de un reprezentant al unui ONG: Paul Iurea.

Nu pot emite acum un punct de vedere. În primul rând vreau să văd studii. Oamenii sunt liberi să protesteze, dar vreau să aud un specialist în gazele de şist, care să explice despre ce este vorba. Nu sunt specialist în acest domeniu, iar cei care s-au exprimat până acum nu cred că sunt specialişti, a declarat Claudiu Palaz, prefectul judeţului Constanţa.

Alexandra ANTON, Replica, 3 apr 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply