Chevron: În 2012 vom executa doar explorări prin tehnologii convenţionale în judeţul Vaslui, la Constanţa facem un studiu

0
550

Chevron va executa în acest an, în perimetrul din judeţul Vaslui, doar lucrări de explorare prin tehnologii convenţionale şi nu sunt planificate foraje în judeţul Constanţa, potrivit unui comunicat al companiei.

Înţelegem îngrijorările legate de producţia de gaze naturale din şisturi în România şi credem că după ce Chevron va prezenta datele exacte rezultate în urma studiilor, românii vor înţelege că gazele naturale provenite din şisturi reprezintă o sursă curată de energie şi că pot fi produse cu responsabilitate şi în siguranţă, a declarat Tom Holst, country manager Chevron pentru România, citat în comunicat.

Reprezentanţii Chevron mai spun că România produce gaze naturale şi petrol de mulţi ani şi aceleaşi tehnici, perfecţionate de peste 100 de ani în exploatarea clasică, vor fi folosite pentru a se determina dacă ţara poate reduce substanţial importurile de gaze naturale. Compania Chevron este hotarâtă să creeze locuri de muncă pentru români, să genereze venituri pentru stat, să protejeze mediul înconjurător şi să ajute comunităţile locale unde operează, se mai arată în comunicat.

Ca să fiu foarte clar, până acum nu a avut loc niciun fel de forare de explorare şi va trebui să mai treacă câţiva ani până vom şti cu adevărat care este valoarea acestei oportunităţi, spune Holst. El a adăugat că multe dintre guvernele din întreaga lume, inclusiv cel din România, şi-au exprimat interesul pentru explorarea de gaze naturale, cu condiţia ca acest proces să poată fi realizat în siguranţă şi cu responsabilitate. În acest sens, Chevron este pregatită să ajute România să descopere noi resurse de energie, cu potenţial semnificativ la nivel naţional.

În judeţul Vaslui, Chevron va executa în 2012 numai lucrări de explorare prin tehnologii convenţionale. De asemenea, în ceea ce priveşte anul 2012, este important de subliniat ca Chevron nu a avut şi în continuare nu are în plan nicio lucrare de foraj, de nicio natură, în judeţul Constanţa, a continuat oficialul Chevron.

Articolul integral in Replica, 02.04.2012; Sursa: Newsin.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply