Primăria Limanu ar putea funcţiona pe energie regenerabilă

0
617

carturesti.ro%20
farmec.ro

Primăria Limanu a demarat licitaţia pentru a găsi firma care să se ocupe de elaborare studiului de fezabilitate şi de partea de consultanţă în vederea obţinerii de finanţare pentru obiectivul de investiţii prin care se doreşte montarea unei centrale eoliene în comună. Contractul încheiat în acest sens va avea o valoare de aproximativ 500.000 de lei.

Prin demararea unui astfel de proiect, Primăria Limanu doreşte să se reducă semnificativ costurile aferente consumului de energie electrică la nivelul comunei.

„În calitatea sa de autoritate a administraţiei publice, Comuna Limanu are în subordine o serie de instituţii şi autorităţi care asigură servicii de interes public sau de interes economic general pentru care suportă din bugetul propriu cheltuielile generale de administrare, respectiv plata energiei electrice, termice, etc. (…) Analizând costurile de electricitate pentru consumul instituţiilor publice aflate în subordine, asigurat de actualul sistem de alimentare cu electricitate, Comuna Limanu doreşte să reabiliteze sistemul de alimentare a unor instituţii, la nivelul standardelor şi prescripţiilor tehnice în vigoare pe plan european, inclusiv prin valorificarea unor resurse regenerabile disponibile în zonă”, se arată în caietul de sarcini.

Dacă se va obţine finanţare, centrala va asigura necesarul de energie pentru iluminatul public, cel al clădirii primăriei şi a celorlalte instituţii publice din localitate. Firmele care doresc să participe la această licitaţie se pot înscrie până în data de 23 aprilie.

Sambata, 31 Martie 2012. Autor: Alexandra BĂLAN, cugetliber.ro


piese-auto-mangalia.ro

libris.ro%20
libris.ro%20


Leave a Reply