Banias îşi mută gaşca de la PDL în fruntea PC

0
684

Senatorul constănţean Mircea Banias, demisionar din PDL şi proaspăt preşedinte al filialei PC Constanţa, lucrează de zor la formarea unei echipe de conducere. Aşa cum a precizat şi la preluarea filialei de la Constanţa, Banias s-a ţinut de cuvânt şi a luat, deja, după el câţiva democrat-liberali care îi sunt fideli.

Pe lângă fratele său, Emil Banias, alături de Mircea Banias vor mai veni fraţii Petrescu. Mai exact este vorba despre democrat-liberalii Paloma Petrescu şi Vicenţiu Petrescu care atâta timp cât Mircea Banias s-a aflat la conducerea interimară a PDL Constanţa au fost privilegiaţi cu anumite funcţii de conducere pe la diverse instituţii din Constanţa.

În semn de apreciere că au plecat de la PDL, Mircea Banias le-a acordat deja funcţii de conducere în structura judeţeană a PC Constanţa.

Astfel, Vicenţiu Petrescu a preluat funcţia de prim-vicepreşedinte a PC Constanţa, funcţie care până mai ieri i-a aparţinut fostului deputat Marian Motoc.

„Marian Motoc a decis să renunţe la această funcţie din motive personale. Are probleme de sănătate care sunt prioritare pentru el şi aşa s-a decis ca funcţia să fie preluată de Vicenţiu Petrescu, proaspăt venit în Partidul Conservator”, a declarat preşedintele executiv al PC Constanţa, Dan Nicolae Rahău.

Totodată, Rahău a confirmat şi faptul că există discuţii pentru ca Emil Banias să preia una din cele două funcţii disponibile de vicepreşedinte al PC Constanţa.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mircea Banias a plecat din PDL la începutul lunii februarie şi a afirmat că la baza deciziei sale de a părăsi tabăra democrat-liberală a stat neconcordanţa dintre viziunea sa şi cea a partidului.

Despre preluarea şefiei PC Constanţa, senatorul Banias a declarat că nu a fost ceva premeditat. El a spus că atunci când a ales să demisioneze din PDL nu ştia că va merge mai departe alături de altă for-maţiune politică, însă, întrucât a primit propuneri de la foşti colegi de partid, a acceptat.

Printre negocierile avute cu cei de la PC s-a stabilit ca Banias să preia frâiele Organizaţiei Judeţene a PC Constanţa şi funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional. În plus, i s-a promis că va putea candida pentru un nou mandat de senator, la Constanţa din partea USL.

Cuget Liber, Joi, 15 Martie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply