Visul unei candidaturi de-o vară. Primăria Mangalia, cea mai râvnită din judeţul Constanţa (galerie foto)

0
918

libris.ro%20
AMAZON! Acum puteți comanda și AICI orice produse din oferta AMAZON! Livrare promptă în România, direct din Germania!
carturesti.ro%20

Nouă nume sunt avansate pentru alegerile locale de anul acesta pentru Primăria Mangalia: Zanfir Iorguş, Cristian Radu, Claudiu Tusac, Ion Niculescu, Vasile Olan, Ion Mincă, Mihai Voicu, Adrian Cârlescu şi Constantin Filimon.

Alegerile locale de anul acesta, a căror dată a fost stabilită de Guvern pe 10 iunie, reorganizează taberele şi dau ocazia prefigurării a noi şi noi alianţe şi înţelegeri electorale. În această perioadă, toţi posibilii aspiranţi la mandatul de primar îşi fac calcule, promit, negociază. Deveniţi peste noapte strategi, unii dintre candidaţi aşteaptă momentul propice pentru anunţul candidaturii. În unele cazuri însă, aceşti aspiranţi la mandatul de primar încă se mai lasă curtaţi.

Primăria Mangalia este, fără îndoială, una dintre marile mize ale scrutinului din această vară. Sudul litoralului pare să atragă din ce în ce mai mulţi candidaţi, unii cu notorietate, alţii străini de localitate, unii cu şanse reale, alţii doar visători cu ochii deschişi.

Pentru mandatul de primar al municipiului Mangalia sunt avansate numele a nouă candidaţi: Claudiu Tusac – actualul primar social-democrat, Zanfir Iorguş – deputatul PDL al Colegiului 5, fost primar al Mangaliei, Cristian Radu – comisarul-şef autosuspendat al Gărzii Financiare Constanţa, Ion Mincă – vicepreşedintele UNPR Constanţa, Vasile Olan – preşedintele PC Mangalia, Adrian Cârlescu (PRM), Ion Niculescu (independent), Mihai Voicu şi Constantin Filimon. Numele acestora doi din urmă sunt însă mai puţin vehiculate în clipa de faţă, chiar dacă la un moment dat se spunea că Nicuşor Constantinescu l-ar putea prefera pe unul dintre ei pentru o candidatură în locul lui Tusac. Voicu este consilier local PSD, iar Filimon consilier local FD, chiar dacă Partidul Forţa Democrată nu mai există.

Candidaţi anunţaţi oficial

Printre cele nouă nume există şi aspiranţi la mandatul de edil-şef al Mangaliei care au recunoscut public faptul că vor intra în cursa pentru Primărie. Primul care a făcut acest gest a fost Cristian Radu, comisar-şef al Gărzii Financiare Constanţa, care s-a autosuspendat din funcţie pentru o perioadă de şase luni. Pe 6 martie, Radu a anunţat că va candida la Primăria Mangalia, în calitate de independent. Mai exact, „independent susţinut de locuitorii municipiului Mangalia”, aşa cum a declarat chiar Cristian Radu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tot pe 6 martie a mărturisit şi Adrian Cârlescu faptul că va candida la Primăria Mangalia, din partea PRM.

Câteva zile mai târziu, Vasile Olan a anunţat că va intra şi el în cursa pentru Primăria din sudul litoralului, din partea PC.

„N-am chef de o discuţie despre o candidatură”

Interesantă este, pe tema alegerilor, reacţia actualului primar, Claudiu Tusac. Acesta ne-a declarat, ca şi în alte ocazii de altfel, că pentru moment candidatura nu este o prioritate pentru el. „Nu mai ştiu nici cum o cheamă pe nevastă-mea de când am revenit în Primărie, fiindcă nu am timp deloc. Dacă decid cei de la Constanţa, de la Bucureşti, o să vedem. Acum n-am nici chef, nici timp de o discuţie despre o candidatură”, a explicat recent revenitul în funcţia de primar, Cladiu Tusac.

Nu în ultimul rând, de precizat este că, în cazul în care va candida, Tusac nu a putut să spună dacă va fi candidat PSD sau din partea USL.

Iorguş dă Parlamentul pentru Primărie

Deşi nu şi-a anunţat oficial candidatul până la acest moment, cel mai probabil PDL va merge la alegerile din iunie pe mâna deputatului Zanfir Iorguş. Parlamentarul intenţionează să revină, în calitate de edil-şef, în Primăria pe care a condus-o până în 2008.

Nici UNPR-ul nu stă pe margine în Mangalia. Aşa cum a declarat în urmă cu aproximativ două săptămâni, vicepreşedintele UNPR Constanţa, Ion Mincă, ia în calcul o candidatură la fotoliul de primar. Decizia va fi luată, conform spuselor lui Mincă, în cursul săptămânii viitoare.

Independenţa, un statut la modă

Doctorul Ion Niculescu, fostul director al Spitalului Municipal Mangalia, a anunţat, pe 3 februarie, că va candida pentru mandatul de primar în calitate de independent. Conform spuselor acestuia, campania sa nu va fi una agresivă, ci mai degrabă constructivă. Niculescu nu vrea o campanie cu pui şi căldări.

» Vezi galerie foto

Ziua de Constanta, Miercuri, 14 Martie 2012, Ada CODAU.


piese-auto-mangalia.ro

carturesti.ro%20


Leave a Reply