„Poveștile Dobrogei” continuă cu 12 noi spectacole de teatru radiofonic produse și difuzate în cadrul unui proiect al Asociației Culturale Georgiana Rusu

0
435
Asociația Culturală Georgiana Rusu organizează în perioada 19 mai – 10 august 2024 proiectul cultural „Poveștile Dobrogei”, care presupune producția și difuzarea a 12 spectacole de teatru radiofonic, având ca sursă de inspirație mituri, legende și povestiri din trilogia „Poveștile Mării Negre” a publicistului constănțean Cristian Cealera. Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și are valoarea totală de 512.000 lei (460.000 lei finanțare din partea C.J.C. și 52.000 lei contribuție proprie a beneficiarului).
Parteneri de difuzare: Radio Constanța (100,1 FM) și Play Radio (91,6 FM).
Revalorizarea şi reinserţia patrimoniului imaterial în viaţa comunităţilor umane şi a indivizilor, în special a tinerelor generaţii, dar și valorificarea patrimoniului imaterial și a diversității etnice reprezintă unele dintre obiectivele asociației noastre. Astfel, ne bucurăm că putem organiza proiectul cultural Poveștile Dobrogei, care va contribui la crearea condițiilor necesare pentru ca filonul multietnic și multicultural dobrogean să fie promovat și să devină accesibil publicului larg într-un mod interesant și atractiv”, a declarat Georgiana Rusu, manager de proiect.
Cele 12 spectacole de teatru radiofonic a câte 45 de minute vor fi produse de o echipă de profesioniști cu experiență în domeniu: scenariștii Bianca Trifan, Cristiana Keresztes, Radu Dinulescu, Daniel Chirilă și Cristian Mitescu; regizorii Radu Dinulescu, Iulian Enache, Cristian Mitescu, Irina Slate și Daniel Chirilă; compozitorii Adrian Stavian și Adrian Mihai, care vor fi totodată și editorii coloanelor sonore; actorii Dana Trifan Enache, Mirela Pană, Laura Iordan, Georgiana Rusu, Denisa Iova, Iulian Enache, Dan Cojocaru, Marian Adochiței, Daniel Chirilă, Gabriel Roșu și Roberto Savu; directorul tehnic Ovidiu Felipov și directorul artistic Alina Cristea.
Spectacolele cu tematică interetnică în care se vor face referiri directe la tradițiile și obiceiurile celor mai importante etnii care conviețuiesc alături de români pe teritoriul Dobrogei vor fi difuzate în perioada 19 mai – 20 august 2024, la Radio Constanța și Play Radio (câte o premieră și două reluări pentru fiecare spectacol), dar vor fi încărcate și pe pagina de facebook Poveștile Dobrogei.

Programul de difuzare a premierelor:

  • 19 mai 2024 – „Legenda satului Vama Veche”,
  • 26 mai – „Nunta frumoasei Daria”,
  • 02 iunie – „Toboșarul și iarna lupilor”,
  • 09 iunie – „Icoana care se curăță singură”,
  • 16 iunie – „Baba Calița / Povestea satului Seimeni”,
  • 23 iunie – „Satul cu bani: Parachioi / Băneasa”,
  • 30 iunie – „Haiducul Tudor Dobrogeanu”,
  • 07 iulie – „Sora Soarelui – Legenda prințesei de la Marea Neagră”,
  • 14 iulie – „Legenda Mânăstirii Cocoșu”,
  • 21 iulie – „Soare Haiducul și Vinul Vinurilor”,
  • 28 iulie – „Thalassa, Tărâmul Misterelor”,
  • 04 august – „Sfântul Teotim și hunii”.


Mangalia News, 19.05.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply