Primăria Mangalia repartizează locuințe pentru tineri și cadre medicale

1
232
Consilierii locali din Mangalia au aprobat, în cadrul ședinței ordinare susținută joi, 9 mai, a.c., mai multe proiecte de hotărâre inițiate de primarul Radu Cristian, privind repartizarea unor locuințe destinate tinerilor din oraș, dar și lista de priorități pentru specialiștii din sănătate. Conform documentației, un număr de opt spații locative de tip ANL vor fi repartizate, în perioada imediat următoare, mai multor familii tinere, care respectă criteriile legale pentru a deține astfel de locuințe.
Totodată, a fost votată și lista de priorități pentru șase cadre medicale, care au solicitat și s-au încadrat în criteriile de acordare a unei locuințe în blocul recent construit, exclusiv pentru specialiștii din sănătate. Imobilul cu 16 apartamente și garsoniere a fost edificat prin ANL, pe un teren pus la dispoziție de Primăria Mangalia.
„Prin aceste măsuri, oferim posibilitatea tinerilor Mangaliei să aibă acces la o locuință, fără costuri prea mari. Continuăm și alte proiecte de locuințe pentru tinerii orașului. De asemenea, acordăm locuințe cadrelor medicale, pentru a determina medicii să vină să profeseze la spitalul din Mangalia”, a declarat primarul Radu Cristian.
El a mai precizat că, în cursul acestei luni, vor începe lucrările la alte 12 blocuri de locuințe pentru tineri până în 35 de ani, care vor fi edificate cu finanțare prin PNRR.
În cadrul aceleiași ședințe, s-au mai votat criteriile de acordare a pachetului alimentar, lunar, pentru persoanele cu venituri reduse. Recent, pragurile de acordare au fost majorate de la 1700 de lei/persoană, la 2244 de lei/persoană, iar în cazul familiilor veniturile cumulate s-au majorat de la 3600 de lei/familie, la 4488 de lei/familie.


Mangalia News, 13.05.2024.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply