51 de nave sub operațiuni de încărcare-descărcare în porturile Constanța, Midia și Mangalia – Ion Tița-Călin

0
299
Miercuri, 20 martie 2024, în portul Constanța se aflau sub operațiuni de încărcare – descărcare 51 de nave, din care 3 nave în zona Midia și 2 nave în zona Mangalia. Din total: 18 nave operau cereale și semințe uleioase, 5 nave – produse chimice, 5 nave – produse din metal, 4 nave – fier vechi, 3 nave – hidrocarburi, 3 nave – îngrășăminte, 2 nave – containere, 2 nave – cărbune, 2 nave – autovehicule, 2 nave – ciment, o navă – materii prime siderurgice, o navă – șrot, o navă – animale vii și o navă – cherestea.
Navele aflate sub operare sunt, în general, de capacitate mică și medie. Cea mai mare este portcontainerul „CMA CGM Volga” (cu lungimea de 300 de metri).
În rada portului Constanța așteptau să intre la operare un număr de 22 de nave, din care 8 nave pentru a încărca-descărca cereale.

Avizări de nave

În următoarele două săptămâni, un număr de 82 de nave cu mărfuri vor veni în portul Constanța, din care 8 nave în zona Midia. Din total: 33 de nave sunt cu mărfuri containerizate, 15 nave vor opera produse din metal, 5 nave – produse chimice, 4 nave – materii prime siderurgice, 3 nave – cereale, 3 nave – cărbune, 2 nave – hidrocarburi, 2 nave – șrot, 2 nave – cliker, 2 nave – animale vii, o navă – autovehicule, o navă – echipamente, o navă – soia și o navă – argilă.
Printre cele mai mari nave așteptate se numără portcontainerul „CMA CGM Volga” (cu lungimea de 300 de metri).
Ion TIȚA-CĂLIN.


Mangalia News, 22.03.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply