Premieră Mondială! Madrigal, primul cor din lume care înregistrează la Machu Picchu, în Peru! FOTO-VIDEO

0
286

Primul cor din lume care înregistrează la Machu Picchu este Corul Madrigal!

Cele mai importante momente din turneul istoric al Corului Naţional de Cameră Madrigal Marin Constantin în Perú sunt împărtășite ascultătorilor emisiunii “Românii de pretutindeni”, de la Radio România Actualități.
Managerul Emil Pantelimon vorbește despre rolul de ambasador cultural al Madrigalului peste hotare, dar și despre componenta de diplomație culturală a turneului, la Românii de pretutindeni – Radio România Actualități. On air, pe 105,3 MHz și on-line pe https://www.romania-actualitati.ro, unde ne puteti asculta 24 de ore din 24, din orice colț de lume.
Pe 15 martie 2024, Corul Madrigal a filmat un videoclip în vestigiile citadelei sacre Machu Picchu din Munții Anzi, o premieră mondială pentru muzica corală.
Noul videoclip „Machu Picchu – Suita corală din Țara Oașului”, ce are la bază lucrarea semnată de compozitorul român Dariu Pop în interpretarea Corului Madrigal, va fi lansat la sfârșitul lunii aprilie 2024.
Aflat pentru prima dată în turneu în America de Sud, cu recitaluri și concerte în Lima, Cusco și Aguas Caliente, echipa Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a organizat filmarea episodului al doilea a seriei „Muzică contemporană românească în spații antice contemporane” la 2.400 de metri altitudine, la Machu Picchu, unul dintre cele mai frumoase și misterioase spații străvechi ale lumii.
Considerat „orașul pierdut al incașilor”, Machu Picchu face parte din patrimoniul mondial UNESCO din 1983, fiind considerat „o capodoperă absolută a arhitecturii și un testimoniu unic al civilizației Inca“. (Radio România Cultural).
Madrigal: Filmarea noului episod al proiectului “Muzică contemporană românească în spații antice universale”, în Munții Anzi, la Machu Picchu, a fost o experiență absolut extraordinară pentru întreaga echipă a Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”.
După întoarcerea în România, îl vom împărtăși cu publicul nostru, în preajma sărbătorilor pascale.
Mulțumim, Embajada de Rumanía en la República del Perú, Bolivia y Ecuador Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român / Romanian Cultural Institute și Institutul Național al Patrimoniului!

Madrigal Live: https://whatsapp.com/channel


Mangalia News, 19.03.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply