Adi Dedu: Mi-a fost dor să revăd moțații de la Marea Neagră | FOTO

0
463
Mi-a fost dor să revăd moțații de la Marea Neagră. Din păcate, nu prea îi vedem prin România și asta-i din cauza habitatului specific care include și zonele de cuibărit în maluri stâncoase și înalte, cum au vecinii bulgari.
N-am mai văzut de mult timp mare așa calmă ca ieri. Nicio adiere de vânt. Nici lumina nu era rea, toată zona fiind îmbăiată în lumina difuză de cerul înnorat.
Am stat cocoțați pe un arc de piatră înalt de vreo 15m deasupra mării, iar sub arc era o grotă unde moțații cuibăreau. Din când în când ieșeau ca niște rachete din mal spre largul mării. Nicio șansă să-i prinzi în momentele alea. Însă după ce ieșeau în larg, se întorceau și intrau cu aceeași viteză pe sub arc în grotă. Era o reală provocare să-i prinzi în focus din cauza contrastului și a vitezei cu care zburau. Însă, uneori, mai ieșeau tiptil din grotă, dând din lopeți fix pe sub arc.
Știau că suntem sus pe arc, așa că erau mereu cu ochii pe noi. Cum ne vedeau, cum se sufundau și ieșeau mai în larg. De două ori m-a fentat unul din ei, dar a treia oară am reușit să-l prind în fotografia de față.
O pasăre superbă cu un penaj aparte, mai ales moțul ăla de pe cap.
A fost o reală plăcere să petrec vreo 2 ceasuri cu ei pe acolo și să observ activitatea lor de zi cu zi. Abia aștept să revin și să mai stau cu ei câteva ceasuri la taclale.
Adi Dedu – Din ciclul „Stories of nature”. www.adidedu.com
Cormoranul moțat | Phalacrocorax aristotelis.
MN: Alte superbe instantane surprinse de artistul fotograf Adi Dedu și publicate de Mangalia News puteți viziona AICI.

Mangalia News, 08.02.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply