Cum poate fi folosit bicarbonatul de sodiu pentru sănătatea noastră – Sfatul medicului

0
460
Bicarbonatul de sodiu este o bază, are proprietăți alcaline și, ca orice substanță cu proprietăți alcaline, va neutraliza tot ceea ce este acid. Cu alte cuvinte, tot ce este patogen, tot ce ne face rău, tot ce crește canceros în corp, are nevoie de aciditate, iar dacă noi schimbăm aciditatea și alcalinizăm zonele respective de exemplu, putem bloca dezvoltarea unor agenți patogeni sau a unor celule de natură neoplazică.
Bicarbonatul de sodiu este foarte util pentru igienizarea cavității bucale, este un bun înlocuitor al produselor de igienă bucală, al pastelor de dinți, de exemplu și în plus, alcalinizează aciditatea gastrică.
De asemenea, bicarbonatul de sodiu previne apariția și reapariția recăderilor de infecții urinare. O linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvat într-un ceai și băut o dată sau de două ori pe zi previne apariția acestor recăderi infecțioase de la nivelul aparatului urinar.
În altă ordine de idei, bicarbonatul de sodiu albește pielea, închide porii și tratează tot ce înseamnă coșuri, acnee sau formațiuni tumorale de la nivelul pielii, tot prin proprietatea sa de a alcaliniza mediul, flora bacteriană nemaiputându-se dezvolta. Ajută totodată și la tratarea micozelor de la nivelul unghiilor. Toaletarea unghiilor în fiecare zi cu bicarbonat de sodiu va ajuta la vindecarea treptată, în timp, a acestor probleme.
Nu în ultimul rând, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și la reducerea febrei musculare pe care o resimțim în urma unei activități sportive intense, dizolvând o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă.
(sursa: eTELEDOC, dr. Adina Alberts https://www.facebook.com/dradinaalberts).


Mangalia News, 08.01.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply