„Madrigal de Crăciun, la Sibiu”, eveniment muzical-literar dedicat Sărbătorilor de iarnă, include o suită de concerte şi recitaluri de colinde, precum şi lansări discografice şi editoriale

0
430

„Corul Madrigal în arhivele securităţii. Rezistenţa prin colind” şi „Corul Madrigal în arhivele Securităţii. Turneele în SUA” – două volume – eveniment, lansate la Sibiu.

Muzeul Naţional Brukenthal invită publicul, sâmbătă, 16 decembrie, în Salonul de muzică din palat, la lansarea a două volume: „Corul Madrigal în arhivele securităţii. Rezistenţa prin colind” şi „Corul Madrigal în arhivele securităţii. Turneele în S.U.A.”, semnate de Monica Lup, informează un comunicat de presă.
„Corul Madrigal în arhivele securităţii. Rezistenţa prin colind” surprinde curajul şi determinarea Madrigalului şi a fondatorului său, Marin Constantin, de a descoperi, cânta şi promova colindele româneşti şi a păstra vie spiritualitatea poporului român, în una dintre cele mai cumplite perioade din istoria noastră.
„Corul Madrigal în arhivele securităţii. Turneele în S.U.A.” reprezintă o cronică a modului în care regimul comunist din România a gestionat cele cinci turnee pe care Corul Madrigal şi dirijorul le-a susţinut în Statele Unite ale Americii, în perioada 1969 – 1988. Volumul a avut deja parte de o lansare internaţională de mare succes la New York, în cadrul turneului aniversar al Corului Madrigal în Statele Unite, din această iarnă.
Evenimentul face parte din seria „Madrigal de Crăciun, la Sibiu”, desfăşurată de Corul Madrigal în zilele de 15 şi 16 decembrie. Aceasta include o suită de concerte şi recitaluri de colinde, precum şi lansări discografice şi editoriale, dedicate publicului din Sibiu în preajma Sărbătorilor de iarnă. (sursa: UZPR).


Mangalia News, 15.12.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply