HeartHackathon 2023 Dallas, Texas: Marele Premiu pentru cea mai avansată Inimă Artificială a fost câștigat de către echipa din Iași a Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa”

0
1105
Performanță istorică pentru România, în SUA! Mai mulți studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași au câștigat Marele Premiu pentru cea mai longevivă inimă artificială din lume.  Românii s-au duelat cu alte 7 echipe din lume la HeartHackathon, un concurs de profil organizat în Texas. Invenția studenților din Iași este o inimă artificială din titan, care poate rezista 100 de ani și care funcționează cu baterii.
“Am reușit să inspirăm comunitatea științifică și să „înspăimântăm” companiile cu inima noastră artificială, realizată într-o țară despre care cei mai mulți nu știu nimic”, a transmis, pe rețelele sociale, dr. Alexandru Pleșoianu, coordonatorul proiectului. (…) Citește mai mult pe digi24.ro
Echipa de studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T Popa” din Iaşi a participat la sfârşitul săptămânii trecute, la HeartHackathon 2023, în Dallas, Texas, Statele Unite, la finala unei competiţii internaţionale, care îşi propune să încurajeze şi să sprijine cercetarea dedicată dezvoltării inimii artificiale.
Marele premiu pentru cea mai avansată inimă artificială a fost câștigat de echipa din Iași a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, din care face parte și dorohoianca Mădălina Cojocariu.

Proiectul tinerilor vine în ajutorul celor care așteaptă un transplant de inimă, o intervenție efectuată destul de rar în România și asta în lipsa donatorilor. Patologia cardiacă este însă cea mai frecventă.
Inima artificială realizată de sudenții ieșeni este din titan, cu un motor cu levitație magnetică. Spre deosebire de inimile artificiale care preiau oxigen prin două tuburi scoase în afara corpului, ceea ce înseamnă risc permanent de infecție, dispozitive produse acum de doar două companii din lume, conceptul studenților români propune un sistem de alimentare de la distanță, cu baterii. (…) – Citiți continuarea pe stiri.botosani.ro

Cea mai avansată inimă artificială este dezvoltată la Iași!

„Suntem extrem de bucuroși să vă anunțăm că Premiul pentru Cea Mai Avansată Inimă Artificială a fost câștigat de către echipa din Iasi a Universității de Medicină si Farmacie ”Grigore T. Popa” – MAVIS ARTIFICIAL HEART!!
Proiectul nostru se bazează pe o echipă de cercetare, sub îndrumarea Dr. Alexandru Pleșoianu a cărui angajament și expertiză au fost cruciale în realizarea progreselor noastre actuale. În urma evenimentului, am reușit să stabilim conexiuni cu numeroși profesioniști și instituții de renume, care se dovedesc a fi de o importanță crucială pentru dezvoltarea continuă a prototipului nostru.
Suntem dedicați inovației și cercetării pentru a revoluționa domeniul medicinei cardiovasculare, fapt prin care ne-am făcut remarcați în această călătorie și care ne-a adus un sponsor valoros și anume Caensus Gmbh, ce ne va ajuta să ne continuăm drumul de dezvoltare a produsului nostru.
Ținem să mulțumim Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS care ne-a susținut pe tot parcursul proiectului și Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași care ne-a asigurat toate condițiile de deplasare si participare la Conferința Societății Internaționale pentru Suport Mecanic Circulator din Dallas și care ne-a oferit posibilitatea să facem cunoscută munca noastră în rândul celor mai mari experți la nivel mondial.
„Suntem încântați să vă împărtășim faptul că echipa noastră a avut o vizită inspirată la DesignPlex Biomedical din Dallas. Fiind un centru de inovare, DesignPlex se află în prima linie a prototipării și dezvoltării de dispozitive medicale. Expertiza lor în crearea de pompe de sânge implantate și de inimi artificiale în stadii incipiente se aliniază perfect cu misiunea noastră.
Din 2015, DesignPlex a contribuit la reducerea decalajelor în dezvoltarea dispozitivelor medicale, iar vizita noastră acolo a deschis ușile unor potențiale colaborări care ar putea revoluționa viitorul tehnologiei inimii artificiale.
Le mulțumim din suflet lui Laurent Benkovski și lui Kathy Lewis, pentru primirea călduroasă și pentru turul plin de informații. Sinergia dintre echipele noastre este palpabilă și așteptăm cu nerăbdare să explorăm modul în care acest parteneriat ar putea duce la progrese transformatoare în domeniu”. (Mavis Artificial Heart).

Citiți și: Marele Premiu pentru cea mai avansată Inimă Artificială a fost câștigat de  echipa din Iași a Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” (AUDIO). (Radio România, Iași).


Mangalia News, 11.11.2023. (revista presei).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply