Stațiunea Legumicolă Buzău a obținut primul soi românesc din „planta viitorului”. Producție uriașă la hectar, beneficii numeroase

0
541
O echipă de la Stațiunea Legumicolă Buzău a reușit, după 20 de ani de cercetări, să amelioreze și să pună la punct tehnologia primului soi de topinambur din România, denumit și „planta viitorului” datorită întrebuințărilor extrem de diverse. 
Noul soi, aflat în faza de brevetare, are o înălțime de peste 3 metri, dă producții anuale de peste 100 de tone de tuberculi la hectar (ajung și la 120 de tone), iar tulpinile oferă o masă lemnoasă de mai multe sute de metri cubi la hectar, relatează agerpres.ro. După brevetare, planta va intra în producția de masă. Pentru comparație, cartoful dă producții anuale de 25-30 de tone la hectar.
Topinamburul este o plantă de cultură de la care se folosesc, asemeni cartofului, tuberculii subterani. Numele de topinambur provine de la tribul amerindian „Topinambas”.
Topinamburul este foarte rezistent și, deoarece nu are prea mulți dușmani naturali, a devenit chiar o pacoste în alte culturi agricole. (…)

Continuarea, pe greatnews.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply