Amenzi de 4.000.000 de lei pentru nerespectarea ordonanței ce vizează reducerea prețurilor la unele produse de bază, aplicate de inspectorii DGAF

0
438
Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) continuă verificările privind modalitatea de aplicare a prevederilor OUG nr. 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii excesive a prețurilor la unele produse agricole și alimentare și aplică sancțiuni, în cazul în care constată abateri de la aceasta.
Astfel, ca urmare a controalelor efectuate în București, inspectorii antifraudă au sancționat un operator economic, care activează în domeniul distribuției de legume-fructe, cu o amendă în valoare totală de două milioane de lei, pentru depășirea în mod repetat a cotei de adaos comercial prevăzută de ordonanță. Acest operator economic este furnizor pentru marile  lanțuri de magazine și majoritatea hypermarket-urilor.
De asemenea, un alt distribuitor din București a fost amendat cu două milioane de lei pentru nerespectarea cotei de maximum 5% față de prețul de achiziție al unor produse alimentare, cum ar fi fasole uscată, ulei etc.
Inspectorii DGAF vor continua să verifice operatorii economici care comercializează gama de produse ce intră sub incidența actului normativ menționat.


Mangalia News, 18.10.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply