Majoritatea elevilor navetiști din județul Constanța vor putea beneficia de transportul gratuit, începând de luni, 2 octombrie, susține șeful ISJ, prof. Sorin Mihai

0
918
De luni, 2 octombrie, majoritatea elevilor navetiști din județul Constanța vor beneficia de transport gratuit, susține șeful ISJ Constanța, Sorin Mihai, într-o declarație pentru Edupedu.ro.
“Peste 90% dintre școli și licee au transmis operatorilor de transport tabelele cu numele elevilor și stațiile unde urcă și coboară, iar miercuri vom avea o discuție cu reprezentanții transportatorilor pentru a vedea cum decurge situația și unde sunt probleme”, a mai spus inspectorul general. Până acum părinții și elevii au fost nevoiți să cumpere abonamente sau bilete din banii lor, ca să ajungă la școală.
Edupedu.ro a prezentat cazurile a două eleve navetiste din Constanța, din localități diferite și care învață la licee din orașul Constanța. Ele au fost nevoite să cumpere abonamente de 300 sau 400 de lei, pentru că Guvernul a aprobat metodologia de transport gratuit târziu, cu doar 2 zile înainte de a începe școala, vineri seara, pe 8 septembrie. (n. red. iar normele și procedurile sunt birocratice).
“Peste 90 la sută dintre școlile din județul Constanța au trimis tabelele cu numele elevilor către transportatori”, spune șeful ISJ Constanța, Sorin Mihai. Întrebat dacă de luni, 2 octombrie, acești elevi navetiști vor putea primi transport gratuit în baza acelor tabele, Sorin Mihai a răspuns: “Cu siguranță”. Nu a putut să precizeze care sunt școlile care au finalizat procedura pentru ca elevii să primească transport gratuit, dar a cerut o centralizare și mai spus că miercuri se va întâlni cu transportatorii din județ pentru a urmări cum se desfășoară procedura privind transportul gratuit pentru elevi. Aceasta este una mai birocratică, față de cum era până în prezent. (…)

Continuarea, pe edupedu.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply