Trei sfaturi pentru elevi, părinți și profesori, la început de an școlar, transmise de Părintele Constantin Necula

0
368

carturesti.ro%20
farmec.ro
Părintele Constantin Necula a transmis în exclusivitate, prin intermediul doxologia.ro, trei sfaturi pentru elevi, părinți și profesori, la începutul noului an școlar.
Gând pentru copii: Pe copii îi rog frumos să fie atenți, să deschidă ochii și urechile mari și să asculte tot ceea ce primesc la școală ca fiind daruri ale învățătorilor și profesorilor către ei, să încerce să nu obosească și, din când în când, să își ceară dreptul la zâmbet și la joacă. Școala nu e făcută doar să învățăm în ea, ci să ne și jucăm într-o prietenie sănătoasă. Le doresc să își cunoască bine colegii și să se bucure unii de alții. În rest, toate cele bune și multe vacanțe liniștite de-acum încolo, nu ca aceasta, care ne-a tulburat pe toți.
Gând pentru părinți: Strângeți-vă mai des în brațe copiii, iubiți-i mai atent, căci nu știm cât îi mai avem și de aceea este important ca atâta timp cât îi avem lângă noi și cresc pe lângă noi, să crească oameni maturi și bucuroși de iubirea pe care le-am dăruit-o. Nicio diplomă din lume nu va da unui om calitatea sufletească de care are nevoie să rămână Om, împlinit în dragostea oamenilor. Așadar, învățați-i să iubească, învățați-i să știe să primească iubire și să crească atenți la toate darurile pe care Dumnezeu le face. Și încă un lucru, pentru părinți și profesori: Dumnezeu nu este obligatoriu în viața copiilor, ci este un dar. Copiii trebuie să descopere Darul acesta, iar pentru a-L descoperi, atât profesorii, cât și părinții trebuie să învețe să trăiască în darul lui Dumnezeu.
Gând pentru educatori, învățători și profesori: Dragii mei, încercați să transformați școala într-un spațiu în care copiii se simt în siguranță. Atacul la siguranța copiilor din vara aceasta atinge iremediabil sufletul copilului român. Învățați-i să trăiască într-o lume cu șacali și cu lupi bătrâni, să nu aibă încredere în parșivi și în hoți de suflete și să fie atenți la oamenii cu care vorbesc. De fiecare dată să li se aprindă câte un bec roșu, în momentul în care se întâlnesc cu oameni pe care nu îi cunosc. Și nu în ultimul rând, vă rog să îi învățați să rămână oameni, iar voi să rămâneți oameni, ca profesori, printre ei.
Succes, tuturor, în noul an școlar!
Click aici, pentru a asculta sfaturile Părintelui Constantin Necula: (Audio) Părintele Constantin Necula – gânduri pentru elevi, părinți și profesori, la început de an școlar.


Mangalia News, 11.09.2023.piese-auto-mangalia.ro

libris.ro%20
libris.ro%20


Leave a Reply