Cum arată investiţia în parcul fotovoltaic de la Pilu-Grăniceri, cel mai mare parc din Europa? Cam cât o coloană de 43.000 de TIR-uri, de la Arad, la Râmnicu Vâlcea!

0
866

Cum arată investiţia în parcul fotovoltaic de la Pilu-Grăniceri, cel mai mare parc din Europa? Pentru a înţelege dimensiunea investiţiei, primarul din Grăniceri, Claudiu Petru Bătrânuţ, a decis să ne schiţeze virtual cum ar arăta transportul panourilor fotovoltatice care vor fi montate în acest parc, dacă acesta s-ar face pe şosele.

„Vor fi 23.000 de containere”, spune edilul de la granița cu Ungaria, „care ar trebui  transportate cu 23.000 de TIR-uri. Mai plastic vorbind, dacă aceste TIR-uri s-ar deplasa în coloană, am vorbi de o coloană de la Arad până la Râmnicu Vâlcea, de pildă. Aceasta este investiția care se pune pe picioare, în aceste zile, la Pilu-Grăniceri.
„Avem noroc că există transport intermodal la Arad, pe calea ferată, dar vă dați seama că transportul panourilor fotovoltaice care vor fi montate în acest parc va fi o provocare logistică nemaiîntâlnită. Vorbim de 23.000 de containere, care, dacă ar fi transportate cu TIR-urile, ar necesita 23.000 de TIR-uri, adică, ca să aveți imaginea amplorii investiției, dacă am vorbi de TIR-uri care merg în coloană, ar fi vorba  de o coloană de la Arad la Râmnicu Vâlcea! Este totuși de o investiție de 800 de milioane de euro. 1.350.000 de euro au plătit doar pentru autorizația de construire”, a punctat primarul din Grăniceri. […]

Continuarea, pe specialarad.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply