Cursuri de calificare pentru tinerii șomeri din zona de Sud-Est | Absolvenții vor beneficia de subvenții în valoare de 1800 lei/persoană

0
768
Proiectul Go 4 NEETs SE, implementat cu sprijin financiar prin POCU 2014-2020, se adresează tinerilor NEETs din regiunea Sud-Est (cu domiciliul într-unul din județele: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea), mai exact, persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională.
Prin implicarea în cadrul proiectului, tinerii primesc ajutor și suport în găsirea unui loc de muncă și au posibilitatea să participe în mod GRATUIT la unul din următoarele cursuri de calificare: „Lucrător comercial”, „Manichiurist” si „Frizer”.
Fiecare din cele 3 cursuri are câte 360 de ore/curs și se finalizează cu certificate de calificare care atestă noile competențe dobândite. Certificatele de calificare eliberate de către Autoritatea Națională pentru Calificări – ANC au regim de acte de studii și recunoaștere națională și internațională.
Pentru stimularea participării la cursuri și reducerea ratei de abandon, participanții vor beneficia de subvenții în cuantum de 5 lei/oră pentru orele de prezență efectivă la curs, cumulând un total de 1800 lei, la finalizarea cursului prin obținerea certificatului de calificare.
In ceea ce priveste tinerii din grupul țintă,  le urmărim evoluția  cu bucurie și ii vedem mai împliniți, mai încrezători în forțele proprii, mai motivați să se orienteze pe piața muncii. În momentul de față, avem 34 absolvenți de cursuri de calificare, în domenii precum: „Lucrător comercial” si „Manichiurist” si avem alte 3 grupe in derulare pentru „Lucrător comercial”, „Manichiurist” si „Frizer”.
De asemenea, tinerii NEETS au ocazia sa se inscrie la cursul de „Lucrător comercial”, ce se va deschide la Constanta, pana la finalul lunii Septembrie. Sunt asteptati tinerii între 16 și 29 de ani, care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională.
Cristina Barzecu are 29 ani, este din județul Constanta și a urmat cursul de „Manichiurist” din dorința de a deprinde mai bine această meserie. Alegerea cursului a fost simplă, ea cochetând de ceva timp cu această activitate, însă – fără îndoială –informațiile și abilitățile pe care le-a obținut pe durata cursului o ajută să execute corect serviciile de manichiură și să aibă mai multă încredere în sine. Pe viitor, și-ar dori să învețe și arta aplicării unghiilor cu gel.
Cristina își dorește să lucreze într-un salon, unde să le ofere clienților o manichiură impecabilă. Acest domeniu o pasionează enorm și consideră că șansa de a urma gratuit un curs de calificare autorizat este o oportunitate extraordinară pentru un tânăr la început de drum. Feedback-ul Cristinei legat de curs și, implicit, proiect, este unul pozitiv. „Doamna Formator a comunicat foarte bine cu noi și ne-a ajutat să trecem peste stangacii. Vă mulțumesc pentru experiența frumoasă si pentru oportunitate  ”, mai spune Cristina.
Agachi Nicola Elena este absolventă de curs de „Lucrător comercial”. Ea are 20 de ani și aparține de județul Vrancea, a mai lucrat în domeniul comerțului, dar și-a dorit o calificare, o diplomă autorizată, o șansă în plus la angajare. Cursul oferit prin proiectul Go 4 NEETs SE i-a împlinit toate aceste dorințe, ba chiar mai mult, Elena consideră că în cadrul acestui curs nu doar că a aflat lucruri noi despre meseria de lucrător comercial, ci și despre ea. De exemplu, că este capabilă, învață ușor, face față emoțiilor și că poate mai mult., i s-a părut un curs interesant și este incantata pentru faptul că, la scurt timp de la finalizarea cursului, și-a găsit un loc de muncă în domeniul care îi face plăcere.
De asemenea, in cadrul Proiectului 38 de tineri au absolvit cursul de competente antrenoriale. Toți cei care au finalizat acest curs au avut posibilitatea sa se înscrie în competiția planurilor de afaceri, unde cele mai bune 7 planuri de afaceri selectate au primit subvenții sub formă de micro-granturi, în valoare de 99.000lei /fiecare plan de afacere, pentru punerea în aplicare a ideii de business.
Proiectul Go 4 NEETs SE este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, în baza contractului de finanțare nr. 16440/30.06.2022, POCU/991/1/3/153621.
Proiectul se derulează pe o perioadă de maximum 18 luni, începând cu data de 1 iulie 2022 si a fost lansat de Parteneriatul format din R4 – CONSULTANȚĂ ȘI FORMARE PROFESIONALĂ SRL din București, DOLPHIN TRAVEL & EVENTS SRL din Constanța, jud Constanța și  RD GLOBAL PROJECT CONSULTING SRL din Buzău.
Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea gradului de integrare pe piața muncii a 372 tineri NEETs șomeri cu vârsta între 16 și 29 de ani, cu domiciliul în Regiunea Sud Est, prin oferirea de servicii de mediere și formare profesională, pe perioada de implementare a proiectului.
Principalele rezultate ale proiectului sunt următoarele:
  • 480 de potențiali beneficiari informați,
  • 372 de tineri NEETs șomeri beneficiari ai activităților proiectului,
  • 140 de persoane participante la cursurile de calificare,
  • 42 de persoane participante la cursul Competențe antreprenoriale,
  • 9 firme înființate pe baza unui ajutor de minimis de maximum 99.000 lei.
Mai multe informații legate de proiectul Go4NEETs SE, găsiți pe pagina de facebook Go-4-NEETs-SE.
Persoană de contact: Macovei Loredana Petronela, Manager proiect, [email protected], tel: 021/5390053.


Mangalia News, 22.08.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply