Ministerul Apărării Naționale a aprobat anularea procedurii specifice aferente Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”

0
587
Autoritatea contractantă din Ministerul Apărării Naționale a aprobat luni, 7 august, anularea procedurii specifice aferente Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”, propusă prin raport de comisia de evaluare constituită în baza HG nr. 48 din 15 februarie 2018.
„Decizia de anulare a procedurii specifice a fost luată în baza dispozițiilor secțiunii B.I, punctul 4, literele f) și g), coroborat cu dispozițiile secțiunii B.II, litera c), punctul 10, din HG nr. 48/2018, întrucât ofertantul declarat câștigător nu a semnat acordul-cadru în termenele solicitate de autoritatea contractantă și nu au fost identificate fondurile necesare declarării ca fiind câștigător a operatorului economic de pe locul următor”, a anunțat M.Ap.N.
Decizia anulării procedurii specifice a fost comunicată celor trei ofertanți, marți, 8 august. (Informare de presa – M.Ap.N.).

În urmă cu peste 4 ani, în iulie 2019, câștigător al licitației a fost declarat consorțiul format din francezii de la Navel Group și compania românească Șantierul Naval Mangalia, care a depus ofertă cu preț de 1,2 miliarde euro. Contractul nu a fost însă semnat, în principal ca urmare a contestațiilor, urmate de procese în justiție, venite din partea unui alt concurent – olandezii de la Damen. La licitație a mai participat și Fincantieri din Italia.
Chestionat marți de presă pe această temă, președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, care în perioada dintre inițierea și atribuirea procedurii de achiziție a fost șeful Statului Major General al Armatei, a spus și el că, probabil, problema a fost prețul.
″România trebuia să angajeze producerea de 4 corvete, pentru că de atâția ani de zile a trenat în instanțe, 3 ani și ceva, în momentul de față probabil că atat solicitantul, cât și ofertantul au ajuns la concluzia că… Contractul a fost negociat la un anumit preț și probabil că până acum a escaladat atât de mult prețul încât nu se poate…″, a declarat Ciucă. (presa).

Mangalia News, 09.08.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply