FOTOGEOGRAFICA 2023 – Perioada de înscrieri la cea de a XXVII-a ediţie a Salonului Naţional de Fotografie „Fotogeografica” se prelungește până pe data de 6 august 2023

0
638
Perioada de înscrieri la cea de a XXVII-a ediţie a Salonului Naţional de Fotografie „Fotogeografica” se prelungește până pe data de 6 august 2023.
Înscrierile se pot efectua în continuare on-line, pe www.fotogeografica.ro, cu lucrări în cele trei secţiuni ale concursului: patrimoniu cultural, peisaj natural și wildlife, în categoriile elevi/studenți și open (fără limitare de vârstă).
Jurizarea lucrărilor se realizează între 15 – 25 august 2023, iar anunţarea rezultatelor se va face în data de 12 octombrie 2023 cu ocazia vernisajului Salonului Naţional de Fotografie Fotogeografica 2023, la Biblioteca Națională a României.
Concomitent, vor avea loc o serie de evenimente complementare și conexe cu teme din domeniul ştiinţei, culturii sau sportului, conferințe și seminarii, activități de informare și conștientizare publică.
Componența juriului este următoarea:
Secțiunea patrimoniu cultural: Ana Dumitru, Claudia Tănăsescu, Dragoș Lumpan.
Secțiunea peisaj: Daniel Mîrlea, Gheorghe Popa, Zoltán Gergely Nagy.
Secțiunea wildlife: Alexandra Ion, Gabriel Șerban, Silviu Matei.
Președinte de onoare: Cristian Lascu.
Se vor acorda câte trei premii, pentru fiecare dintre cele două secţiuni, la fiecare din categoriile anunțate. Acestea constau în programe şi tabere tematice (Romania Student Tour), workshop-uri în arii protejate.
Acţiunea este derulată de Casa de Cultură a Studenților București, sub egida Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalitălității de Șanse, cu sprijinul deosebit al Bibliotecii Naționale a României.
Fotogeografica este un brand consacrat și are, până în prezent, un palmares impresionant, fiind una dintre cele mai longevive acțiuni cultural-educative din România. Este cea mai importantă manifestare la nivel naţional din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor româneşti. www.fotogeografica.ro (Paul Bordas).


Mangalia News, 02.08.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply