A început prima TABĂRĂ DE CAMPANIE pentru copii – BORDER POLICE KIDS ACADEMY, organizată de Poliția de Frontieră Română

0
427

carturesti.ro%20
farmec.ro
Copiii care și-au dorit ca în această vacanță de vară să îmbine activităţile instructive şi amuzante cu disciplina şi rigurozitatea au început primele antrenamente în TABĂRA DE CAMPANIE pentru copii – BORDER POLICE KIDS ACADEMY (Academia Poliţiei de Frontieră pentru Copii), organizată de Poliția de Frontieră Română (PFR).
La tabără participă douăzeci de elevi, fete şi băieţi, cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, din întreaga ţară, între care și copii ai refugiaților ucraineni, care s-au înscris în urma anunțului făcut pe site-ul instituției (www.politiadefrontiera.ro). Între aceştia, trei copii sunt de naționalitate ucraineană, selecţionaţi cu sprijinul Organizației Internaționale pentru Migrație.
Border Police Kids Academy are loc la Școala de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin care se află în apropierea Dunării, fiind o zonă pretabilă desfășurării unor activități multiple din sfera atribuțiilor PFR.
Copiii participanţi la tabără vor descoperi atribuţiile instituţiei noastre, valorile acesteia şi activităţile pe care le desfăşoară un polițist de frontieră în munca de zi cu zi. Totodată, programul zilnic, care nu poate începe altfel decât cu înviorarea de dimineaţă, cuprinde teme practice de pregătire și vizite în teren, precum și jocuri în echipă cu specific grăniceresc care îi vor învăţa să își ajute și să își respecte colegii.
Pentru a-i urmări pe copii cum învață și se distrează realizând activitățile zilnice, am creat o pagină de Facebook dedicată (https://www.facebook.com) –  BORDER POLICE KIDS ACADEMY – unde vom publica zilnic filme şi fotografii din tabără.
Activitatea este organizată în parteneriat cu Decathlon, Organizația Internațională pentru Migrație –  OIM, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual – SNPPC, Asociația Internațională a Polițiștilor – IPA ROMANIA și Clubul Sportiv VICTORIA Drobeta Tr. Severin de pe lângă STPF Mehedinți, costurile taberei fiind asigurate de organizatori și sponsori.


Mangalia News, 01.08.2023.piese-auto-mangalia.ro

libris.ro%20
libris.ro%20


Leave a Reply