Pui Marsala cu ciuperci și smântână, la tigaie – rețeta de Chicken Marsala

0
669
Pui Marsala cu ciuperci și smântână, la tigaie – rețeta de Chicken Marsala. Cum se fac pulpe dezosate de pui cu sos cremos de ciuperci și vin dulce? Cum se prepară pui cu vin de Marsala? Mâncare din carne de pui cu sos de smântână dulce și ciuperci de pădure sau de cultură. Rețete cu carne de pasăre. 
„Chicken Marsala” sau Pui Marsala este o rețetă italo-americană care datează din secolul XIX. A nu se confunda cu rețeta indiană de „pui tikka masala”! Aceasta este complet diferită de puiul Marsala. În cazul de față vorbim despre o mâncare din carne de pasăre cu ciuperci și sos cremos care conține vin dulce de Marsala, care provine din Sicilia. În general se folosesc felii din piept de pui, dar nu este greșit deloc dacă alegeți pulpe dezosate, așa cum am făcut eu. Puiul Marsala nu are rețetă fixă și poate conține sau nu smântână dulce, în sos. Eu am ales să o folosesc pentru a obține un sos mai catifelat și bine am făcut! Carnea de pui rumenită rămâne foarte fragedă și este cufundată într-o mare cremoasă de ciuperci cu smântână – cum să nu fie bună? Celor care nu doresc să folosească alcool la gătit (deși acesta se evaporă!) le las o alternativă, la finalul articolului.
Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 3-4 porții de Pui Marsala, în funcție de apetitul mesenilor. Puteți multiplica ingredientele după nevoi. Sursa mea de inspirație a fost această rețetă.

Pui Marsala cu ciuperci și smântână, la tigaie – rețeta de Chicken Marsala:
Ingrediente:
– cca. 500 g carne de pui (pulpe dezosate, piept de pui)
– sare
– piper negru proaspăt măcinat
– puțină făină (pentru tăvălit carnea)
– 2 linguri ulei
– 35 g unt
– 2-3 fire de ceapă verde sau 1 ceapă veche medie
– 3 căței de usturoi
– 500 g ciuperci (champignon albe sau brune sau mix cu ciuperci de pădure: hribi, gălbiori, crăițe etc)
– 150 ml vin de Marsala sau alt vin dulce licoros (fortifiat): Porto, Malaga, Madeira, Carmel, Ashkelon, Lacrima lui Ovidiu etc
– 200 ml smântână dulce pentru frișcă (min. 30% grăsime)
– verdeață tocată (pătrunjel, cepșoară verde).

Continuarea, pe savoriurbane.com



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply