Transport public GRATUIT pentru turiști, în stațiunile Mangaliei | Programul autobuzelor electrice în sezonul estival 2023

0
13474
  • Autobuzele electrice circulă pe tot parcusul săptămânii, atât de la gările Mangalia și Neptun, către toate stațiunile, dar și pe traseul Mangalia-Olimp și retur, programul de circulație fiind afișat în stațiile de autobuz.
  • Municipalitatea a eliminat taxa de parcare în toate stațiunile, cu câteva excepții, unde aceasta a fost menținută pentru fluidizarea traficului.
Primăria Mangalia menține și în acest sezon estival transportul public gratuit pentru turiștii care ajung în stațiunile din sudul litoralului. De asemenea, pentru atragerea turiștilor, municipalitatea a eliminat taxa de parcare în toate stațiunile, cu câteva excepții, unde aceasta a fost menținută pentru fluidizarea traficului (la Steaguri, în Neptun, pe cordonul Saturn – Venus și în parcarea din Portul turistic).

Achiziționate în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, autobuzele electrice circulă pe tot parcusul săptămânii, atât de la gările Mangalia și Neptun, către toate stațiunile, dar și pe traseul Mangalia-Olimp și retur, programul de circulație fiind afișat în stațiile de autobuz.

„Suntem singura Primărie din țară care oferă transport public gratuit turiștilor sosiți pe litoral. Autobuzele electrice circulă între Mangalia și stațiuni încă din vara anului trecut și este păcat că unele televiziuni centrale prezintă această măsură în mod vădit eronat, ceea ce ar putea descuraja turismul intern în stațiunile din sudul litoralului”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian. El a mai explicat că cele două măsuri, respectiv transportul public gratuit și parcările gratuite, sunt menite să atragă un număr cât mai mare de turiști în stațiunile arondate Mangaliei.
„Astfel de inițiative ale municipalității vin în completarea proiectelor de modernizare implementate în stațiuni cu fonduri UE, care au schimbat fața acestora și au atras investiții masive în sectorul privat”, a mai subliniat primarul Radu Cristian.
În ultimii ani, la nivelul municipiului Mangalia au fost finalizate mai multe proiecte de infrastructură rutieră, pietonală și turistică, printre care modernizarea stațiunilor Neptun-Olimp, Saturn, dar și alte proiecte de reabilitare a falezelor din Mangalia, Saturn și Cap-Aurora. (Comunicat primit de la Primăria Mangalia).


Mangalia News, 10.07.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply