CREO, CREARE – Bucuria de a trăi și minunile naturii, prin ochii elevilor de la Colegiul Economic Mangalia [FOTO-VIDEO]

0
1257
La finalul lunii iunie, s-a desfășurat în cadrul Colegiului Economic Mangalia etapa locală a Concursului plurilingvistic și de creație artistică CREO, CREARE, organizat în fiecare an de Colegiul Național Mircea cel Bătrân. Anul acesta elevilor li s-a propus ca temă citatul lui Constantin Brâncuși „Oamenii nu-și mai dau seama de bucuria de a trăi, pentru că nici nu mai știu să privească minunile naturii”.
În echipe de câte 3 până la 5 membri, elevii și-au demonstrat creativitatea prin redactarea unor texte în limba engleză și franceză sub forma unor poezii, scenarii sau eseuri și, la alegere, prin realizarea unui desen în orice tehnică sau a unei partituriîn corelație cu textul proiectului.

Deși elevii Colegiului Economic Mangalia participă la acest concurs în fiecare an, noutatea celei de-a VIII-a ediții este reprezentată de faptul că aceștia au putut participa alături de partenerii lor din Serbia și Grecia. Această colaborare a fost posibilăgrație proiectului Erasmus+ „Window to the World”, un parteneriat la scară mică încheiat de Colegiul Economic Mangalia (în calitate de coordonator) cu școlile partenere Gimnazija Bora Stankovic Vranje din Serbia și E.E.E.EK NAOUSAS din Grecia, o școală mică pentru elevi cu cerințe educaționale speciale.
Parteneriatul, per ansamblu, își propune integrarea mai eficientă a elevilor cu CES, dar vizează și educația pentru mediu, iar participarea la concursul Creo Creare a fost inclusă încă din momentul scrierii proiectului sub forma Activității nr. 5, intitulată „Eco-creativity – artistic and literary work displayed in the community”. Echipele au fost alcătuite din 2 elevi români, 2 elevi sârbi și un elev grec. Astfel, acestui mix cultural, i s-au adăugat și beneficiile colaborării dintre 4 elevi tipici și un elev cu cerințe educaționale speciale.
Lucrările au fost evaluate de câte doi profesori din fiecare școală parteneră, 26 dintre cele 31 de proiecte realizate calificându-se pentru etapa județeană care se va desfășura pe data de 26 septembrie 2023 în cadrul Colegiului Național Mircea cel Bătrân. Tot în luna septembrie, lucrările literare și artistice ale elevilor,menite să conștientizeze nu numai comunitatea de elevi, dar și comunitatea locală asupra necesității protejării mediului înconjurător, vor fi expuse în comunitate, cu ajutorul Primăriei Municipiului Mangalia.
Lucrările calificate pot fi vizualizate pe canalul de Youtube al proiectului, sub forma unui Flipbook, accesând linkul https://online.fliphtml5.com/zbsem/lmyu/, sau scanând codul QR alăturat.

Elevii se vor bucura să primească like-uri şi aprecieri din partea dumneavoastră!
Profesor coordonator proiect Erasmus+ „Window to the World” – Cioroiu Daniela Carmen.


Mangalia News, 02.07.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply