Franţa are o brutărie la 1.800 de locuitori, iar România, cel mai mare consumator de pâine din UE, are o brutărie la 8.100 de locuitori. De ce?

0
571
  • Franţa are o brutărie la 1.800 de locuitori, iar România, cel mai mare consumator de pâine din UE, are o brutărie la 8.100 de locuitori. De ce funcţionează astfel de businessuri în Franţa şi în România nu?

♦ În Franţa, una dintre ţările cu tradiţie în sectorul panificaţiei, sunt de 15 ori mai multe brutării decât în România ♦ Raportat la populaţie, aproape 2.000 de francezi se bucură de pâinea abia scoasă din cuptorul unei „boulangerie”, în vreme ce în România balanţa este în defavoarea micilor afaceri din panificaţie.

Nivelul de trai se vede în tipul de pâine consumată: proaspătă, ambalată sau congelată. Francezii preferă pâinea abia scoasă din cuptor şi au o brutărie la 1.800 de locuitori. În timp ce în România, cel mai mare consumator de pâine al UE, preţul este cel care dictează, iar pâinea ambalată ori congelată, care iese din marile fabrici, câştigă lupta cu prospeţimea. Astfel, avem o brutărie la 8.100 de locuitori. […]

Continuarea, în www.zf.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply