Cultura la Liman 2023 – Vernisajul expoziției de acuarele a doamnei Aurelia Stoie Mărginean a dat startul evenimentelor verii, la 2 Mai, destinația turistică „altfel” (Galerie FOTO)

0
941

Cultura își face casă trainică la noi în sat, la 2 Mai! Suntem o destinație turistică „altfel”.

La 2 Mai, de-a lungul vremii, au poposit numeroase nume sonore: Marga Barbu, Olga Tudorache, Ileana Stana Ionescu, Dorina Lazăr, Ro­dica Popescu Bitănescu, Alexandru Paleologu, Iurie Darie, Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Gheorghe Dinică, Ioan Chirilă…
Deși vremurile se schimbă în ritm alert și micul satul pescăresc, odinioară greu accesibil, a căpătat statul de stațiune de azi, ne bucură enorm faptul că 2 Mai își păstrează locul și în prezent, în inimile artiștilor contemporani, care aleg să împărtășeasca cu noi creația lor, în cel mai boem cadru de la Malul Marii Negre.
Evenimentul de azi, marchează deschiderea unui lung șir de evenimente culturale din acest sezon, care sperăm vă încânte privirile și să vă bucure sufletele!
A 2-a ediție a proiectului „Cultura la Liman” – un șir de evenimente prin care 2 Mai redevine destinație culturală pe litoralul românesc – a început astăzi (sîmbătă, 24.06.2023, n.red)! Expoziția de acuarele cu peisaje marine a artistei Aurelia Stoie Mărginean a dat startul oficial al evenimentelor verii 2023 în 2 Mai!
VIDEO, pe facebook.com/reel
„M-am reîntâlnit cu oameni dragi, pentru care 2 Mai este și astăzi cel mai pitoresc loc de pe litoralul românesc! Cultura își face casă trainică la noi în sat și va avea ușile deschise pentru artiști și autori din toate generațiile și din mai multe ramuri și genuri. Avem tradiție în acest sens și este momentul să readucem oamenii de cultură pe litoralul românesc, înapoi, acasă, în 2 Mai! Am fost, suntem și vom fi o destinație „altfel”, iar satul nostru a fost mereu special pentru oamenii de cultură. 2 Mai a reprezentat o sursă constantă de inspirație pentru artiștii români și nu numai”, a spus Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu – 2 Mai – Vama Veche – Hagieni.
Se anunță o vară frumoasă pentru satul 2 Mai! În iulie va fi Festivalul de Teatru și Film “Șerban Ionescu”, iar în august: Festivalul de Blues, Jazz & More, Târgul de Carte, Folk și Poezie, dar și Festivalul de fotografie Photo Trends!
„Multumesc invitaților noștri speciali care vin din Constanța de fiecare dată, pentru a ne susține proiectele. Multumesc și echipei care a lucrat pentru ca aceste evenimente să se întâmple și multumesc totodată și artiștilor care ne ajută să creștem împreună acest sat de poveste. De asemenea, multumesc și publicului care ne onorează cu prezența și ne confirmă, an de an, că aveam nevoie de evenimente de un anumit calibru”, mai spune Daniel Gheorghe Georgescu.
„Ne-am bucurat de o atmosferă extraordinară și ne-am amintit de farmecul serilor frumoase din 2 Mai, alături de oameni care iubesc acest loc.
Mulțumim tuturor celor care ne-au onorat cu prezența și ne-au demonstrat, din nou, cât de importante sunt aceste evenimente.
2 Mai a fost, este și va fi întodeauna Casa artiștilor de pe litoralul românesc, iar expoziția de acuarele a doamnei Aurelia Stoie Mărginean este dovada că satul nostru a fost o sursă incontestabilă de inspirație pentru lucrări extraordinare.
Continuăm să așezăm pe hartă satul 2 Mai ca o destinație culturală pe litoralul românesc! (Cultura la Liman).


Mangalia News, 25.06.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply