MINISTERUL TURISMULUI: Oricine își dorește să meargă în vacanță pe litoralul românesc este în deplină siguranță!

0
491
INSP, care monitorizează calitatea apei în perioada estivală, a anunţat că nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră, a transmis, ieri, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, într-un comunicat de presă.
”Românii nu au niciun motiv să îşi anuleze vacanţele pe litoralul românesc! Ştiu că zvonurile de risc de contaminare cu holeră s-au răspândit în rândul turiştilor în ultimele zile pe căi neoficiale. Este momentul să punem capăt acestei dezinformări! Nu există niciun risc de holeră pe litoral în ţara noastră. Situaţia este atent monitorizată de autorităţi – Institutul Naţional de Sănătate Publică, DSP Constanţa şi DSP Tulcea. Turiştii sunt în siguranţă! Pe cei care sunt îngrijoraţi cu privire la riscul epidemiologic, îi sfătuiesc să se informeze din surse oficiale, de pe site-urile INSP, DSP Constanţa, DSP Tulcea, unde datele sunt actualizate la zi. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului este şi va rămâne un real partener pentru industria turismului din România. Împreună cu mediul asociativ de profil, vom continua să promovăm destinaţiile locale şi ne vom coordona eforturile pentru a combate propagarea informaţiilor false care ar putea să afecteze turismul intern”, a declarat Radu Oprea, ministrul de resort.
Îngrijorările cu privire la riscul epidemiologic de contaminare cu holeră au apărut în spaţiul public în contextul distrugerii barajului Kaholkva din Ucraina.
Autorităţile române responsabile de siguranţa în domeniul sănătăţii publice monitorizează atent calitatea apei de îmbăiere și în acest sezonul estival (1 iunie – 30 octombrie), prin sistemul de supraveghere a bolilor diareice acute la nivelul întregii populaţii și au anunţat că în ţara noastră nu există date neconforme.
Potrivit sursei citate, din datele INSP reiese faptul că pe canalele oficiale ale instituţiilor europene şi internaţionale – ECDC şi OMS – nu a fost transmisă nicio alertă în acest sens.
Puteți consulta in timp real calitatea apei, accesând linkul: https://dspct.ro/monitorizarea-calitatii-apei-de…/


Mangalia News, 19.06.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply