Programul de guvernare al Cabinetului Ciolacu are 5 mari obiective și se bazează pe 10 valori și principii | „Luptăm ca românii să nu mai fie „sclavii moderni” ai Europei, cu cele mai mici câștiguri din UE” [VIDEO]

0
865
Marcel Ciolacu se angajează, în programul de guvernare, că românii nu vor mai fi „sclavii moderni” ai Europei, promițând creșteri de salarii și pensii, la pachet cu o viziune orientată către capitalul autohton, investiții în educație și sănătate și stoparea creșterii prețurilor.
„Știm exact ce avem de făcut și propunem un plan cu 5 mari obiective”, a anunțat premierul desemnat care a prezentat succint programul de guvernare.
Cele 5 obiective sunt:
1. Rezolvarea odată pentru totdeauna a problemei pensiilor speciale și adoptarea noii legi privind salarizarea unitară;
2. Stoparea creșterii prețurilor și refacerea puterii de cumpărare;
3. Dezvoltarea sistemelor publice de Educație și Sănătate – principalul argument pentru a-i convinge pe românii plecați să se întoarcă în țară;
4. Patriotism economic – dezvoltare economică prin creșterea producției naționale, atragerea de bani europeni și alocări bugetare;
5. Crearea de locuri de muncă mai multe și mai bine plătite.
Decalogul lui Ciolacu
Programul de guvernare al Cabinetului Ciolacu se bazează pe 10 valori și principii, în care se promite relansarea economică a României, reindustrializarea țării, adoptarea salariului minim european, locuri de muncă mai multe și salarii mai mari, precum și stoparea prețurilor. „Luptăm ca românii să nu mai fie „sclavii moderni” ai Europei, cu cele mai mici câștiguri din UE”, este unul dintre principii.
Valorile și principiile scrise în programul de guvernare:
1. Un program pentru români: sprijin pentru oameni, sprijin pentru crearea de locuri de muncă în economie.
2. Stopăm creșterea prețurilor, stopăm guvernarea pe datorie.
3. Productivism – dezvoltăm producția, investiții și locuri de muncă aici, în România.
4. Reechilibrăm balanța comercială a țării: exporturi cât mai mari, importuri cât mai mici.
5. Asigurăm echilibrul între stimularea economiei şi justiţia socială prin Solidaritate (consolidarea clasei de mijloc) și Echitate (Nu lăsăm pe nimeni în urmă).
6. Reindustrializăm România prin scheme de ajutor de stat pentru toate companiile ce produc aici, indiferent de acționariat.
7. Luptăm ca românii să nu mai fie „sclavii moderni” ai Europei, cu cele mai mici câștiguri din UE.
8. Refacem plasa de siguranţă socială, grav afectată în pandemie, pentru ca povara crizei să nu mai fie lăsată pe umerii celor nevoiași.
9. Vrem să adoptăm salariul minim european, astfel încât să minimizăm riscul de sărăcie în cazul lucrătorilor români.
10. Investim masiv în energie verde pentru facturi ZERO la utilități pentru spitale, școli și grădinițe, ferme agricole, IMM-uri. […]
Guvernul Ciolacu-program-guvernare-2023-06-13.

Continuarea, în hotnews.ro
Marcel Ciolacu: „A venit timpul să impulsionăm transformarea economiei: să reducem consumul din importuri și să stimulăm producția națională! Numai în acest mod #România va avea stabilitate și protecție financiară”.
VIDEO, sursa: https://www.facebook.com/CiolacuMarcel:



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply