NOAPTEA MUZEELOR, la Muzeul de Arheologie Callatis, sâmbătă, 13 mai – Momente artistice, ateliere tematice creative și comunicări științifice pentru pasionații de arheologie și istorie

0
343

farmec.ro
Sâmbătă, 13 mai, la Muzeul de Arheologie Callatis, se va desfășura cea de-a XIX-a ediție a Nopții Muzeelor. În acest an propunem publicului de toate vârstele o serie de momente artistice susținute de copiii talentați ai Mangaliei, ateliere tematice creative cu caracter participativ și comunicări științifice pentru pasionații de arheologie și istorie.
Un moment inedit îl va reprezenta prezentarea colecției de cărți poștale ilustrate cu Mangalia din perioada 1900-1947, deținută de dl. Anghel Georgian.
Grădina Culturală Callatis va fi gazda expoziției de pictură „Marea în albastru infinit” a pictorului Alexandru Ghinea, membru al Asociației Artiști Dobrogeni. Ne vor fi alături Trupa de Teatru « Thaliamar », coordonată de prof. Aura Mircea și elevii Școlii de grafică și pictură Prof. Karl Robert Perko.

Numărul muzeelor implicate la nivel național sporește anual, ediția din acest an fiind una specială, prima din istorie care se organizează împreună cu muzeele din Republica Moldova. (Direcția Cultură și Sport Mangalia).


Mangalia News, 12.05.2023.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply