În prima zi de Paște se va difuza la Radio Constanța al doilea episod din Legendele Dobrogei – Fântâna de Leac din Munții Măcinului

0
401

Istoricul și scriitorul Cristian Cealera, autorul volumelor „Poveștile Mării Negre”, care au stat la baza scenariilor de Teatru Radiofonic – „Legendele Dobrogei”, și-a împlinit un vis din copilărie. Să adune povești dobrogene, să le aștearnă pe hârtie și, cu ajutorul celor mai talentați actori și regizori ai Constanței, să le transforme în spectacole de teatru radiofonic.

Săptămâna aceasta, la Radio Constanța, în ziua de Paște, de la ora 18 și un sfert, va fi difuzat al doilea episod al acestui proiect. Vom afla care este legenda Fântânii de Leac din Munții Măcinului.

Ideea regizorului Iulian Enache de a transforma Poveștile Mării Negre, în teatru radiofonic, este una extraordinară, ne mărturisește autorul spectacolelor radiofonice, Legendele Dobrogei, istoricul și scriitorul Cristian Cealera.

CRISTIAN CEALERA: ”Oamenii sunt încântați să asculte piese de teatru radiofonic, din nou, pentru că, după cum bine știm, unii dintre noi am copilărit cu astfel de piese. Mi-aduc aminte că mă duceam la Biblioteca Județeană, la secția audio, când eram copil și ascultam toate piesele făcute după Jules Verne. Acum, când mi s-a propus să aduc legendele, să le îmbunătățesc și să le dau o altă formă și greutate, împreună cu scenariști, regizori și actori reputați ai Constanței, mi s-a părut un lucru foarte, foarte frumos.”

După ce am ascultat la Radio Constanța, pe 2 aprilie, primul episod al acestui proiect, Legendele Dobrogei – Visul Sultanului la Babadag, în acest weekend, pe 16 aprilie, de la ora 18 și un sfert, suntem invitați să aflăm misterele Fântânii de Leac din Munții Măcinului. […]

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea interviului, pe radioconstanta.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply