Storceag, de la noi, din Delta Dunării – rețetă originală, pescărească

0
897
Storceagul este o ciorbă de pește (sturion) ce se manancă în Delta Dunării, în județul #Tulcea. Dacă nu aveți posibilitatea să preparați această ciorbă, e musai sa mergeți in Deltă, să mâncați această delicatesă pescărească.
Mod de preparare:
Pentru început, tăiați peștele rondele/felii, iar apoi cubulețe, adăugați sare și puneți-l la rece. Puneți apa la fiert, tăiați mărunt morcovi, ardei gras și ceapă și puneți-le un pic la călit în ulei, la foc domol. Nu veți căli însă și cartoful! Pe acesta îl tăiați cubulețe și îl veți pune să fiarbă în ciorbă, adăugați peștele în zeama care fierbe și lăsați 10 minute.
Separați gălbenus de ou, amestecați-l cu smântână și cu zeamă de ciorbă, să fie fluid. Opriți focul și adăugați peste ciorbă amestecul de gălbenuș, smântână și zeamă de ciorbă. La final, adăugați leuștean tocat (se poate adăuga mărar, după gust)… și ciușcă (ardei iute). P.s: Nu uitați de zer!

 

După cum știti, sturionul se poate procura NUMAI din acvacultură, pescuitul fiind strict interzis de peste 10 ani. (sursa: Centrul Național de Informare si Promovare Turistica Tulcea).


Mangalia News, 13.04.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply