Doru Groza – De Ziua Internațională a Păsărilor, mi-a renăscut speranța! Speranța că vom fi mai buni cu păsările, protejând-le habitatele, speranța că nu le vom mai cumpăra copiilor colivii cu păsări, ci vom ieși cu ei în natură, cu un binoclu și le vom observa și asculta concertele în libertate

0
777
„A trecut iar Ziua Internațională a Păsărilor. E pe întâi aprilie. Pregătisem o postare cu câteva zeci de cadre, cu păsări diverse. Apoi m-am gândit: care e ideea unei zile a păsărilor dacă lucrurile rămân la fel, ba chiar se înrăutățesc? Continuăm să reducem habitate, an de an, pentru interese proprii de moment, continuăm să ținem păsările în colivie, continuăm să dam scroll pe telefon la imagini cu păsări, în loc sa ieșim în natură și să le observăm și lista ar putea continua. Am șters postarea.
Ieri, după o lună și jumătate de pauză, am fost la pădure. A fost fantastic! Cu lumină, cu ploaie, cu păsări, cu liniște. Am reușit acest cadru cu pițigoiul albastru. Privindu-l, mi-a renăscut speranța! Speranța că vom fi mai buni cu păsările, protejând-le habitatele, speranța că nu le vom mai cumpăra copiilor colivii cu păsări, în schimb vom ieși cu ei în natură, cu un binoclu și le vom observa și asculta concertele în libertate, speranța că vom înțelege mai bine rolul naturii din plimbările în ea, nu din spatele unui ecran… Speranța…”. (Doru Groza).
Pițigoi albastru – Cyanistes caeruleus.

MN: Alte fotografii superbe realizate de Doru Groza și publicate de Mangalia News, puteți vedea AICI.


Mangalia News, 04.04.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply