Dr. Dorina Stãetu, medic oftalmolog: În vizită la Clinică, o clasă de copii, veniţi prin programul “Școala altfel”. Pentru doi dintre ei, este necesară o evaluare cât mai curând, în baza măsurătorilor de screening efectuate în acea zi

0
538
Dezvoltarea armonioasă a copiilor este un proces complex. Pentru a îi sprijini în acest proces, este important să le oferim oportunităţi diverse de a-și explora şi descoperi interesele şi talentele. Aşadar, marţi am avut în vizită la Clinică o clasă de copii (din clasa 0), veniţi plini de entuziasm prin programul “Școala altfel”.
După ce ne-am cunoscut, i-am intrebat pe copii dacă ei utilizează telefoanele. Dintre toţi, doi au spus ca nu au voie deloc. Ceilalţi le utilizează zilnic.
Apoi, am discutat care sunt cele mai importante reguli, atunci când vine vorba de utilizarea dispozitivelor in general şi a telefoanelor, în mod special:
1. Să păstreze distanta corectă. Curios este că, deşi stiau că trebuie să facă asta, cand le-am cerut să exemplifice, ceea ce considerau ei că e corect, era tot prea aproape. Aşa că am facut simulare cu fiecare pentru a nu mai fi tentaţi sa apropie.
2. Să facă pauze, după maxim 30 de minute, regulă pe care o respectau până marti doar doi dintre ei.
3. Pauza să dureze minim o oră.
După care am discutat despre ce vor să devină când vor fi mari. Vă anunţ că vom avea pompieri, politişti şi polițiste, profesoare, doctori şi ingineri. Prilej cu care le-am explicat şi că este necesar să înveţe bine ca să isi atingă scopul şi pentru asta, trebuie să fie atenţi şi să nu-şi suprasolicite ochii doar pentru jocuri, ci şi pentru a da randament la şcoală.
La final, le-am prezentat echipamentele, pentru că o parte dintre ei erau la prima interacţiune cu un cabinet de oftalmologie. In felul acesta, nu vor avea emoţii cand vor face o primă evaluare. Iar această evaluare, pentru 2 dintre ei, este necesara cât mai curand, în baza măsuratorilor de screening efectuate în acea zi.
Este important să oferim copiilor în mod constant experienţe noi, pentru a îi ajuta să se simtă mai încrezători și mai pregătiți să față provocărilor viitoare.
Dr. Dorina Stãetu, medic oftalmolog.

MN: Alte sfaturi de sănătate vă oferă doamna doctor Dorina Stăetu și AICI.

Mangalia News, 12.03.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply