Piața serviciilor de SPA și RELAXARE a crescut în 2022 de aproape două ori mai repede decât în intervalul 2012-2019

0
616

PIAȚA SERVICIILOR SPA A CRESCUT CU APROXIMATIV 25%, ÎN 2022.

Piața serviciilor de spa și relaxare a crescut în 2022 de aproape două ori mai repede decât înainte de pandemie, în intervalul 2012-2019. Dacă până în 2019, rata de creștere a pieței varia între 5 și 14% pe an, în 2022 cererea de servicii de spa și relaxare a avansat cu un 25%, potrivit estimărilor despreSpa.ro, firmă care centralizează anual cifrele pieței de profil din România. Valoarea pieței românești de spa și relaxare a ajuns în 2022, potrivit estimărilor, la aproximativ 37 de milioane de euro, de la 29,7 milioane de euro în 2019.

În perioada 2020-2021, perioadă în care piscinele și saunele nu au funcționat, iar multe centre spa au rămas închise pentru renovări, modernizări și training-uri, nu a mai fost realizată centralizarea cifrelor. Cu toate acestea, în această perioadă au avut loc o serie schimbări ale pieței și ale comportamentului consumatorilor de experințe spa din România.

”În această perioadă de pandemie, consumatorii de spa s-au reorientat către tratamente corporale și faciale, având în vedere că piscinele și saunele au fost închise, astfel că, pe ansamblu, piața a atras și alți clienți care până la debutul pandemiei nu descoperiseră beneficiile masajului și a altor terapii spa. Au fost reinventate unele experiențe spa, iar tendința este spre unicitate și personalizare la maximum. Au fost optimizate circuitele operaționale în centrele spa și s-au făcut cele mai multe traininguri pentru terapeuți spa, ceea ce a dus la o creștere semnificativă a calității serviciilor oferite. De altfel, cererea este în creștere continuă, iar în unele centre sunt necesare programări chiar și cu 3-4 săptămâni înainte”, a declarat Ioana Marian, fondator despreSpa.ro.

Spre exemplu, pentru că mulți oameni au lucrat de acasă, programul flexibil le-a permis să ajungă mai des la spa, nu doar în vacanțe și weekend-uri, cum se întâmpla până în 2020.

În plus, timpul petrecut în centrele de spa a crescut. Dacă înainte de 2020, cele mai multe solicitări erau pentru masaje de 60 de minute, în pandemie au fost solicitate în special masaje de 90 de minute.

Pentru serviciile de terapie, aproximativ 80% sunt dintre clienți sunt  femei, iar 20% sunt bărbați, în timp ce pentru saune și piscine cererea este împărțită în mod egal între femei și bărbați. La nivelul anului 2019, costul mediu al unei ședințe era de 47 de euro, în timp ce media de vârstă a clienților era cuprinsă între 35 și 40 de ani.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cifrele exacte evoluției pieței spa în 2022, centralizate de despreSpa.ro, vor fi anunțate în luna mai, în cadrul Conferinței Spa România, eveniment care va avea loc în perioada 16-18 mai 2023 la SunGarden Golf & Spa Resort 5*, Cluj-Napoca. (sursa: globalmanager.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply