Denis Tudor, cofondator şi CEO al Swisspod Technologies – sistem de transport terestru de mare viteză: În doi ani am ajuns la investiţii totale de peste 6 mil. euro (VIDEO)

0
1251

farmec.ro
carturesti.ro%20

♦ Runda actuală de finanţare vine în completarea unei runde de seed, în valoare de 1,1 milioane euro, desfăşurată anul acesta. În plus, start-up-ul a atras şi un grant de la guvernul elveţian ♦ Fondatorii au câştigat competiţia SpaceX Hyperloop Pod Competition de mai multe ori şi au discutat cu Elon Musk în vederea dezvoltării unei tehnologii de transport terestru de mare viteză.

Start-up-ul Swisspod Techno­logies, fondat în Elveţia de românul Denis Tudor, alături de Cyril Dénéréaz, care dezvoltă o tehnologie ce ar putea permite crearea unei soluţii de transport terestru de mare viteză – până la 1.200 km/h, a reuşit să atragă în decurs de doi ani investiţii în valoare totală de peste 6 milioane euro, guver­nul elveţian fiind unul dintre primii şi prin­cipalii investitori în pro­iect. În prezent, start-up-ul are în derulare o rundă de finanţare de 1,8 milioane euro, din care 0,5 mil. euro vrea să îi atragă prin intermediul platformei de equity crowdfunding Seedblink. Evaluarea proiectului Swisspod, înainte de începerea acestei runde, se ridică la peste 18 milioane euro. Banii din actuala rundă de finanţare vor merge aproape în totalitate în dezvoltarea produsului.

„Noi avem un contract în America, pen­tru a construi o infrastructură de tes­tare la scară reală în Colorado şi toţi ba­nii pe care îi strângem în runda aceasta vor fi investiţi exclusiv în par­tea de dezvoltare a produsului în SUA, însă probabil că vor fi alocate şi sume mici pe partea de business develop­ment chiar dacă avem, cred eu, un mo­del destul de stabil pentru a putea crea un asemenea mod de transport. În mo­men­tul de faţă, capsulele pe care le creăm în Elveţia sunt mai mult de cer­ce­tare-dezvoltare, iar cea pe care o vom crea în America este mai mult de pro­dus, deci acel vehicul va fi ce vom putea noi să vindem sau să oferim ca ser­viciu către un furnizor de servicii lo­gis­tice“, a spus în cadrul emisiunii ZF IT Generation, Denis Tudor, co­fon­da­tor şi CEO al Swisspod Technologies.

Continuarea, cu VIDEO, aici: zf.ro/zf-it-generation/start-up-pitch-denis-tudor

MN: Despre Denis Tudor, mangalianul nostru drag, am publicat numeroase articole pe care vă invităm să le vizionați AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply