Plăcuțele cu numerele utile și de urgență pentru unitățile de cazare și agențiile de turism pot fi descărcate de aici!

0
1036

farmec.ro
carturesti.ro%20

Unitățile de cazare și agențiile de turism au obligația de a afișa într-un loc vizibil pentru consumatori numărul de telefon al Direcției Generale Turism, din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT). 

Însă, din motive care țin de protecție și siguranță, recomandarea noastră este ca operatorii economici de profil să pună la dispoziția turiștilor o listă mult mai amplă de contacte utile, care să includă și Numărul European Unic de Urgență: 112.

În acest sens, prin intermediul parteneriatului încheiat între MAT și InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor, a fost creat un document standardizat pentru plăcuțele informative, care cuprinde o serie de numere de telefon utile, inclusiv cel al Direcției Generale Turism, precum și contactele pentru situații de urgență. Acesta poate fi utilzat/afișat de către toți operatorii economici care doresc să le asigure turiștilor un acces corect, rapid, transparent și facil la informare.

Documentul standardizat pentru plăcuțele informative poate fi descărcat, cu titlu gratuit, de aici: https://bit.ly/3AUJBoL.

Suplimentar față de obligația de a afișa numărul de telefon al Direcției Generale Turism, amintim că unitățile de cazare trebuie să expună Certificatul de clasificare și fișa anexă, atât în recepție/în holul structurilor de primire turistice care nu dispun de recepție, cât și în spațiul de la intrarea în saloanele de servire a mesei, în timp ce agențiile de turism vor face vizibilă copia licenței și/sau a anexei, atât în sediul principal, cât și în cele secundare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 02.12.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply